Gümüş; Kızılay’dan Akhisarlı hayırseverlere kurban bağışı çağırısı yaptı. Türk Kızılay hayırsever vatandaşları bağışladığı kurbanlıkları Dünya’da 50 ülkede 4 milyondan fazla kişiye ulaştıracak.

Hayırseverlerin kurbanlıklarını Kızılay’a bağışlamaya davet eden Akhisar Kızılay Başkanı Cavit Gümüş ‘‘ Yıl boyu ihtiyaç sahiplerini sevindirmek isteyen vatandaşlarımızın kurban bağışlarını bekliyoruz. Bu sene genel merkezimiz tarafından Yurt İçi 850 TL. Yurtdışı Kurban Bağışı 725 TL, olarak belirlendi. Geçen yıl Türkiye dahil 40 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirerek milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıldı. Bu sene ise Türkiye ile birlikte 51 ülkedeki 4 buçuk milyon vatandaşa bu yardımı bağışlarımızı bu yıl ikiye katlamak istiyoruz

Türk Kızılay’ına bağışlanan Kurbanlıklar İslami kurallara göre kesildikten sonra kavurma ve kuşbaşı yaparak bütün yıl boyunca vatandaşlara dağıtıyor. Her yıl daha fazla ülkede kurban kesimi ve dağıtımı yapılması için çalışma yürütmekte ve bu yıl ilk defa Afrika’daki Fildişi Sahilleri, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Komor Adaları, Asya’da Endonezya, Filipinler, Kamboçya ve Rusya, Ortadoğu’da Libya, Amerika’da ise Surinam’da kurban kesimi yapılacak. İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Kurban vekaletinin Türk Kızılay’ına vermek isteyen vatandaşlarımız Kızılay Banka Hesaplarına, posta çeki hesabına ve Kızılay Şubelerine giderek vekaletini verebilir. Ayrıca kredi kartıyla ödeme yapabilirler. İhtiyaç sahiplerinin yıl boyu sofrasında et olmasını isteyen hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.