İki listenin çarpıştığı Olağanüstü genel kurula 84 üyeden 71 üye katıldı. Seçimde 3 oy geçersiz sayılırken Hasan Kirazoğlu ve Orhan Alkın başkan adaylar 34’er oy aldılar.
 
Olağanüstü genel kurulunda Divan Başkanlığına Ali Doru, Başkan yardımcısı Abdurrahim Yarba, katip üyeliklere Mehmet Gedik ile Ferdi Doğru seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Başkan Orhan Alkın, Denetim ve Faaliyet raporlarını okudu. Denetim raporunu Güven Göçer okudu. Başkan Orhan Alkın’ın hoş geldin konuşmasından sonra başkan adayları Orhan Alkın ve Hasan Kirazoğlu birer konuşma yaptılar.
 
20 yıldır derneğin kurucu başkanlığını yapan ve geçtiğimiz aylarda görevinden istifa eden Halil Hatip’e iki başkan adayı Orhan Alkın ve Hasan Kirazoğlu emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler. Burada söz alan Halil Hatip; “19 sene önce bir tek örnek verebilirim Abdurrahim Yarba burada bizler dernekçiliği bilmediğimiz zamanlarda kaideleri bize öğretti nasıl karar alacağımızı bizlere öğretti. En azından ne olur insanların emeğine saygı gösterin ne olur. 20 yılda ne yapıldı diyenlere söylüyorum. Türkiye’de tek dernek bir numaralı derneği, lütfen birbirinizi karalamayın. Ne olur el birliği ile bu derneği daha yukarıya taşıyalım. 23 sene görev yaptım sadece barış istiyorum. Birbirinize sahip çıkın, yalan söylemeyin. Plaketi burada bulunan üyelerimiz için alıyorum” dedi.
 
Başkan adayı Hasan Kirazoğlu’nun listesinde Kenan Molla, Orhan Yavuz Ejder, Noyan Bayraktar, Yunus Şener, Kadri Boz, Semih Gürmen, Serpil Sözcüer, Mustafa Bayraktar, Yönetim Yedek : Mehmet Saygı, Elif Şat, Şerif Afşar, Mustafa Özdemir, Cengiz Özdemir, Denetim Asil: Erdem Şat, Akif Özalp, Emine Oktar, Denetim Yedek: Ayşın Gürmen, Osman Çaprak, Barış Bayraktar. Federasyon Delegeleri: Kadri Boz, Orhan Yavuz Ejder, Semih Gürmen, Erdem Şat, Mustafa Bayraktar’dan oluştu.
 
Başkan adayı Orhan Alkın’ın listesinde Abdurrahman Doğan, Suudi Arslan, Zekeriya Kemahlı, Fikret Türk, Noyan bayraktar, Ercan Çelik, Sabri Kalender, Nazif Ak, Yönetim Yedek: Orhan Yavuz Ejder, Adnan Kara, Mehmet Saygı, Akif Özalp, Berna Şenbay, Denetim Asil : Abdurrahim Yarba, Mustafa Temizel, Ferdi Doğru, Denetim Yedek: Şerif Afşar, İsmail Vardar, Hasan Coşkun, Federasyon Delegeleri: Fikrek Türk, Suudi Arslan, Berna Şenbay, Orhan Yavuz Ejder’den oluştu.
           
Aksek Sevgi Çocukları Derneğinin Olağanüstü Genel kurulu seçimine AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Esnaf Oda başkanları ve Aksek Sevgi Çocukları üyeleri katıldı.
 
İki yönetimin ve genel kurulun kararıyla seçim 6 Eylül 2016 Salı günü tekrarlanmasına karar verildi. (MÖ - KM - ED)