Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) nin davetlisi olarak Konferans vermek üzere Akhisar gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini 2. Cumhurbaşkanı Mehmet  Ali Talat ve eşi Oya Talat  ziyaretinin ilk gününde Akhisar Müzesini, tarihi yerlerini, gezdi, Keskinoğlu Şirketler Gurubunun Tavvuk Restoranında öğle yemeği yedi, Ravika köyünü ve antika araba müzesini gezdi. Talat Tepe Mezarı antik kalıntılarında  yaptığı açıklamada, “ Yarın konferansta çok detaylı değineceğim ama, Kıbrıs sorunu, ne Türkiye’nin, ne Yunanistan’ın, ne Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyetinin, nede Rum kesiminin sorunudur. Kıbrıs sorunu bir dünya sorunu olmuştur.” Dedi.

Bir günce Akşam  Kıbrıs’tan  Türkiye’ye özel olarak  AKGİAD’ın davetlisi olarak  gelen  Mehmet Ali Talat ve eşi,  bu gün ilk olarak  Restore edilen Tarihi Kasaphane de  Zeytin-Zeytinyağı butik müze ve kafe olan Olea’da  dernek yönetimi, üyeleri ve basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya kaymakam Kaan Peker ve Emniyet Müdürü  Engin Pınar’da katıldı.  Butik  Zeytin-Zeytinyağı müzesini,  Arkeolojik ve Etnografik Akhisar Müzesini ve Tepe Mezarı  tarihi kalıntılarını gezdi. Gezilerde Akhisar Tarihi için kitaplar yazmış öğretmen Mustafa Kucuk geniş bilgiler verdi. Talat ve eşleri ile AGİAD yönetici ve üyeleri Keskinoğlu Tavvuk Restoranlar  zincirin  Kayalıoğlu  mahallesi sınırları içindeki ilk lokantasında verilen öğlen yemeğine katıldı. Buradan  Keskinoğlu  şirketler gurubunun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun Yunanistan’ın  doğduğu Köy olan Ravika’nın bire bir aynısının bulunduğu Ravika köyünde, ve Keskinoğlu ailesinin  Antika araba müzesini gezdi.

Mehmet Ali Talat, “Akhisar' da beni davet eden Akhisar Genç İşadamları derneği ve sayın kaymakam ve emniyet müdüründen büyük misafirperverlik  gördüm. Akhisar’la Kıbrıs’ın birbirine  benzerlikleri çok fazla. Özellikle  zeytin ve zeytinyağı açısından hiçbir farklılık  yok.  Akhisar ve İzmir ve Ege bölgesi sanki Kıbrıs. Yarınki konferansta Akhisarlılar ile çok daha geniş iletişim içinde buluşacağız.” Dedi. 

Mehmet Ali Talat, yarın akşamki “ Tarih Perspektifinde Türkiye-Kıbrıs ilişkileri” konferansından önce, Kaymakam Kaan Peker’i, belediye başkanı Salih Hızlı’yı makamlarında ziyaret edecek. Merkez parktaki Şehir Gazinosunda  halkla bir araya gelecek, Ticaret ve Sanayi odası ziyaretinden sonra özel bir zeytin işletmesinde incelemelerde bulunacak, AKGİAD lokalinde yönetim kurulu üyeleri ile sohbet edecek.