Toplantıya Gençlik Meclisi Başkanı Barış İçöz, Engelli Meclisi Başkanı Yeliz Dedeoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Serpil Pehlivan, Yürütme Kurulu üyeleri Kemalettin Pehlivan, Mustafa İnceboz, Mustafa Güral, Pınar Güney, Umut Ak, Müjde Kaya Alaca ve İhsan Gümüş katıldılar. Raporlu olan Handenur Tekin Alemdar’ın raporu geçerli olarak görüldü.

13 Şubat 2019 Çarşamba günü genel kurul yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman’ın istifa dilekçesi oybirliğiyle kabul edildi.

Mart ayında yapılacak olan toplantıya yedek üye Nurullah Şener’in çağrılmasına oybirliğiyle karar verildi. Eylül ayında yapılacak olağan genel kurula kadar başkan yardımcısı Mustafa İnceboz’un başkanlığa vekalet etmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kent konseyi basın sözcüsü olarak Kemallettin Pehlivan ve Barış İçöz oybirliğiyle kabul edildi. Belediye meclis toplantılarına katılmak üzere Mustafa Güral ve Kemalettin Pehlivan daimi üye olarak seçildiler. İçtüzük değişikliği ile ilgili çalışma yapılarak kararlar oybirliğiyle kabul edildi.