11 Aralık’ta ilk görev dağılımını yapan Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Pınar Güney başkanlığında Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Hızlı’ya ziyarete Başkan Pınar Güney, Genel Sekreter Şükran Füzün ve yönetim kurulu üyeleri Evren Özkale Çetinler, Şehriban Hatip,Tuğba Bacak, Selda Akşar, Sercan Yıldırım, Hanife Ceyhan Özçelik, Berna Şenbay, İlknur Morbel  ve Aslı Öz katıldı.

Sizlerin görüşlerine ihtiyaç duyacağız

Akhisar Belediyesine ait olan Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın düşüncelerini almak için ziyaret etmek istediklerini dile getiren Kadın Meclis Başkanı Pınar Güney; “sizlerin bilgileri önderliğinde bir yola çıkmak istedik. Hem bir yıla geride bırakıp yeni bir yıla başlangıç yapmanın mutluluğunu hep birlikte paylaşmak istedik. Sizlerin her zaman görüşlerine ihtiyaç duyacağız. Öncelikle destek amaçlı bir yer tahsisine ihtiyacımız var” dedi.

Önemli olan her anlamda dengeli bir kent

Kent konseyini kanunen belediyeler yüklenmemişken bu ilişkiler içerisinde girdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı ise yaptığı açıklamada; “kent konseyi sivil toplum örgütleri vasıtasıyla belediyeye öneri sunan bir kurumdur. Dolayısıyla açıkçası özerk bir kurumdu. Yani organik bir bağı olsa da bağımsız hareket edebilen bir kurumdur. Bu şekilde olmazsa bir vesayet oluşur, biz kent konseylerinin bağımsız iradeleri ile objektif kurallar çerçevesinde, evrensel ilkeleri göz önünde bulunarak bize tavsiye edeceği, şehrin sorunları ve geleceği ile ilgili bize öneriler getirir. İnşallah şehrimiz ve Akhisar’ımızın için hayırlı olur, ben iyi olacağını da düşünüyorum. Çünkü Akhisar bu tür organizasyonlara alışık ve bunları başarabilen bir kenttir. Önemli olan bu çalışmalar sonunda her anlamda dengeli bir kente ulaşmaktır” dedi.