Akhisarpress.com(ÖZEL) - 2 yıl önce Foça kaymakamlığından Akhisar kaymakamlığına atanan Kamil Köten’in Muğla Vali Yardımcılığına atanması Akhisar’da manidar karşılandı. Akhisar’ın geçmişinde bu kadar kısa zaman görev yapan kaymakam bulunmuyor. Muğla Vali yardımcılığına atanan KamilKöten’in yerine Akhisar kaymakamlığına İzmir Bayraklı kaymakamı Kaan Peker getirildi.

Muğla Vali yardımcılığına atanan Kamil Köten, “Hiçbir tayin talebim olmadı. Beklemiyordum. Akhisar’dan çok memnunduk. Başta belediye, sivil toplum örgütleri ile uyum içindeydik. Akhisar’a olsun insanlarına olsun ısınmıştık. Severek geldik, severek ayrılacağız. Kısa bir zaman olsa da çok yakın dostluklar edindik. Her işte hayır vardır. Muğla’da ülkemizin en güzel yerlerinden. Devletimiz öyle uygun görmüş. Vatanımızın her yerinde görev yapmak için yola çıkmıştık. Hayırlı olsun.” “Atamanızda kızınız yargılanmasında etken olmuş mudur” sorusuna Kamil Köten, sadece “Olabilir” dedi.

Kaymakam Kamil Köten’in Muğla Vali Yardımcılığına atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Salih Hızlı, “ Çok erken bir atama olduğunu düşünüyorum. Uyum içinde çalışıyorduk. Akhisar için projeleri ve gayretleri çoktu. Üzüldüm.”Dedi.

Son yapılan Akhisar Ticaret ve Sanayi odası (ATSO) seçimlerinde göreve gelen Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, “Kaymakam Kamil Köten’in Muğla Vali yardımcılığına atanması karşısında şok oldum. Görev geldiğimiz günden beri çok iyi ilişkiler içinde olduk. Önemli projeler geliştiriyorduk. Organize Sanayi Bölgesi’nde uyum içinde önemli adımlar atmak için girişimlerimiz olacaktı. Siyasi iktidarın tercihidir. Kısa zamda gitmesi karşısında üzgünüz.” dedi.

ATSO Seçimlerinde olduğu gibi Ticaret Borsası seçimlerinde göreve gelen yeni ekibin Yönetim Kurulu Başkanı Alper Ahlat, “ Kamil beyle Ticaret Borsası yönetim olarak karşılıklı saygı sev çerçevesinde yeni alıştığımız bu günlerde Akhisar için önemli adımlar atacaktık. Karşılıklı olarak birbirimiz çok sevmiştik. Gideceği Muğla’da başarılar diliyoruz.” Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Genli, “Hayırlı olsun. Beklenmeyen bir tayin. Diyecek bir şey bulamıyorum.” Dedi.
Esnaf Odaları Başkanı Hasan Ali Men, “Son yıllarda gelen kaymakamların içinde insan ilişkilerine çok önem birisiydi. Alçak gönüllü idi. Ne zaman kapısı çalsak kabul eder, sorunumuza ilgi gösterir çözüm için çaba sar ederdi. Akhisar’dan daha ufak bir il olan Muğla’ya vali yardımcı olarak gitmesine üzüldüm.” dedi.

Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) Vakfı başkanı Hüsnü Kahraman, “uzun yıllardan sonra uyum içinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirlerimize görüşlerini dostça açan bir kaymakam olan Kamil Köten’in 2 yıl gibi kısa bir zaman içinde yerinin değiştirilmesini manidar buluyorum. Herkese güler yüzle davranan, bir dost olarak kabul ettiğim için Akhisar’dan ayrılacağına üzüldüm. Sadece iddia olan kızının bir siyasi yargılamaya karıştığının kamu oyuna yansıması bu atamada göz önüne alındıysa üzüntümüz çok daha fazla olur. Ömür boyu görüşebileceğimiz dostumuz Kamil Köten’in ülkemize hizmet edeceğine inanıyoruz. Başarılar diliyoruz.” Dedi.

İmam Hatip kökenli olan, 1 yıl Erzurum İslam ilimleri Fakültesi, 2 yıl Kayseri İşletme Fakültesinde bulunduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Mezun olan , İngiltere’de yabancı dil ve idari konularda eğitim gören, Nevşehir’de kaymakamlık adaylığı yapan, Hacıbektaş, Boğazlayan kaymakam vekilliğinde bulunan Giresun Doğa kentinin ilk kaymakamı olan, daha sonra Çüngüş, Merzifon, Foça Kaymakamlıklarından sonra 2 yıl önce Akhisar gelen Kamil Köten’in 4 çocuğundan biri olan kızı Safiye Köten, İzmir merkezli “Gizli belge ve bilgiler bulundurma” davasından yargılanıyor.