Akhisarpress.com - Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Sebahattin Bolat, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Mal Müdürü Tahsin Ersoy, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Selin Köksal, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Tekin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Kenan Çokengin ve Gıda Kontrol Görevlisi Ayşe Yalçın Akhisar'da faaliyet gösteren Sarper İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Aydar Zeytincilik ve Baktat Gıda Sanayinin Akhisar Zeytin üretim tesislerinde incelemelerde bulundular.

Kaymakam Kamil Köten ve daire amirleri üzüm ve anasonun rakıya dönüşümünü, ham zeytinin işlenme aşamalarını incelediler. Sektörün sorunlarını dinlediler.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten iş yeri ziyaretlerinde amaçlarının işletmeleri tanımak, onların sorunlarını dinlemek ve çözüm aramak olduğunu vurgularken İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek ise gıda üretim işletmelerine Sayın Kaymakamınız önderliğinde kurum amirleri ile gerçekleştirilen ziyaretlerin sanayicilerimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır." dedi.

Akhisar Organize Sanayide bulunan Sarper İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş.sahibi Bülent Sertel üretim tesislerinin 25 milyon dolarlık bir yatırım ile 80 bin m2 açık 13 bin m2 kapalı alanda kurulu olduğunu, Beylerbeyi ve Beyoğlu markaları ile 6 milyon litre rakı ürettiklerini, bunun Türkiye'deki rakı üretiminin %10 unu teşkil ettiğini söyledi. Ürettikleri rakıda üzüm ve anason kullandıklarını belirtti.

Aydar Zeytincilik sahibi İhsan Aydar 1982 yılından itibaren zeytin sektöründe AYDAR markası ile faaliyet gösterdiklerini,2400 m2 kapalı alana sahip olan işletmede yıllık ortalama 1500 ton zeytin ürettiklerini söyledi.

Baktat Gıda Akhisar işletme müdürü Erol Şirin Baktat Gıdanın 1.500 m2 si zeytin işlemesine dönük 6.000 m2 si de depolama amaçlı toplam 7.500 m2 lik yeni fabrikasında, zeytin üretimi yaptıklarını,120 personel ile çalıştıklarını söyledi. Erol Şirin Baktat Gıdanın Akhisar dışında ayrıca Çorum, Gemlik, Turgutlu'da o yörelerin ürünlerinin değerlendirildiği gıda işletmeleri olduğunu, yurtdışı temsilcilikleri olduğunu ve 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.