Akhisar’da internet haber sitesi hizmeti veren ve 3 mart 2015 günü yerel medya mensuplarının ortak basın duyurusuna imza atan bir haber sitesi aşağıda aynen aktardığımız bir duyuru ile alındığını ifade ettiği bir takım kararları artık uygulamayacağını içeren bir duyuruyu internet sitesinden kamuoyuna duyurmaktadır.

Adı geçen duyuruda ortak alınan karar olarak belirtilen “Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren Akhisar Belediyespor'umuzun tüm haberlerini yayınlamama kararı” hiçbir zaman alınmamış, ancak yerel medya mensupları kamu hizmeti veren gazete, internet haber sitesi ve radyoları yok hükmünde sayan uygulamalarından dolayı haber değeri taşımayan aktüel etkinlikleri haber olarak değerlendirmemiştir.

3 Mart tarihinde yapılan basın açıklamasından da anlaşılacağı üzere, yerel medya mensupları kamunun haber alma hakkını saklı tutarak her türlü habercilik faaliyetine devam etmekte olduğunu vurgulamış ve haber değeri taşıyan tüm haberleri gazete, internet sayfası ve radyolarında kullanmıştır. Bütün bunların yanında Akhisarspor yönetimi ile görüşme ve anlamsız uygulamalarına bir açıklık getirmeleri konusunda taleplerimiz devam etmiş ancak ne var ki bu konuda Akhisar Belediyespor yönetimi tarafından herhangi bir adım ve cevap gelmemiştir.

Durum bu halde iken bir internet haber sitesinin kamuoyuna olayı bu şekilde aktararak Akhisarspor’u en çok biz seviyoruz dercesine diğer basın organlarını duyarsız davranmış gibi lanse etme gayretini anlamsız ve sorumsuz buluyor, gazetecilik mesleğinin onur, şahsiyet ve ilkelerine uymadığını belirtmek istiyoruz.

3 Nisan 2015 Cuma günü saat 17.00’de Akhisar Belediyespor yönetimi ile yerel medya mensupları arasında toplantı tertiplenmiş, ancak yönetim kurulu üyelerinden bir arkadaşımızın yakınının cenazesi dolayısı ile toplantı Akhisar Belediyespor yönetimince yeni bir tarih ve saat belirtilmeksizin iptal edilmiştir. Kendileri ile ‘Akhisar yerel medya mensupları hakkında aldıkları kararları görüşmek üzere bir toplantı yer ve saati beklediğimizi ifade ediyoruz. Akhisar halkının ve Akhisar Belediyespor taraftarlarının, Ege bölgesindeki süper ligdeki tek temsilcimiz Akhisar Belediyespor ile ilgili haberleri alma hakkına saygı duyuyor, haber çalışmalarımıza aynı ciddiyet ve tarafsızlık anlayışı ile ilkeli olarak sürdürmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Akhisarpress.com (Doğru ve Tarafsız İnternet Haber Sitesi)