Akhisarpress.com - Akhisar Değişim Tiyatrosu Ekibi yaklaşık iki aydan bu yana sürdürdüğü anket çalışmalarının sonucunu ilk önce Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan’a teslim ettiler.

8 Mart kadın çalışma grubu Yasemin Çelik, Nergis Tosuner, Münüre Bozlar, Zeynep Yıldız, Reyhan Erdoğmuş, Burcu Dikilikaya, Berna Şenbay, Kemalettin Pehlivan, Nevruz Ali Gider’in yaklaşık 2 aydan bu yana Kadın Hakları adı altında gerçekleştirdikleri ve 3000 kadına yaptıkları anket sonucunu bugün sabah Akhisar Aile ve Sosyal İlçe Müdürü’ne teslim ettiler.

Anket sonucunu Akhisar Kaymakamı ve Belediye Başkanınada ileticeklerini dile getiren kurul, neden ilk önce Aile ve Sosyal Bakanlığı İlçe Müdürlüğüne getirme gereksinenimi duyduklarını da açıkladı. Kurul adına konuyu açıklayan Akhisar Sebzeciler ve Meyveciler Odası Genel Sekreteri Yasemin Çelik, “Kurul olarak yaklaşık 2 aydan beri, Akhisar’da 5 mahalle 4 belde ve 1O’a yakın köyde gerçekleştirdiğimiz ve yaklaşık 3000 kadına yöneltiğimiz sorularda en çok rastladığımız cevaplar neredeyse bir birleri ile aynı anlamı taşıyor. Cevaplardan elde ettiğimiz sonuçlarda ise Kadınlarımızın devletin kendilerine tanımış olduğu sosyal haklardan habersiz olduğudur. Yani Kadınlarımız Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığından ve sizlerin onlara tanımış olduğu haklardan habersiz. Dolayısıyla ilk önce sizleri ziyaret ederek bu bilgileri paylaşmak istedik. Anketimizi Akhisar Kaymakamı ve Belediye Başkanı’na da ileteceğiz.” Dedi.

Çalışmayı oldukça yararlı bulduğunu dile getiren ve projede kendi üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan, “Çalışmanız gerçekten beni heyecanlandırdı. Bizimde Aile ve Sosyal Politikalar olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” Dedi.

Konuşmaların ardından anket sonuçları Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan’a teslim Edildi.