Parkiçi Belediye Sinema sonunda gerçekleştirilen gecede kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve kadınların hayatımızdaki yeri konulu video gösterimi izlendi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’ nun yazıp seslendirdiği video salonda toplanan davetlelilerden tarafından ilgiyle izlenerek büyük alkış aldı.

Video gösteriminin ardından katkılarından ve kadına şiddete karşı duruşlarından dolayı plaketler verildi. THY şirketinden Dilek Çetinkaya’ya ödülünü Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner takdim etti. Kuaför Ferdi Deren’e Kadına Şiddete Hayır konulu çalışmalarından dolayı ödülünü Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar; Kadın emekçisi ödülünü Elvan Sevim’e Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin; Müziğe katkısından dolayı Turgay Kızıltuğ’a ödülünü Hüsnü Kahraman verdi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’na ise katkılarından dolayı ödülünü Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Bahattin Alkım verdi.

Gecede konuşan Akhisar Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman, bu gecenin Kadın Meclisinin hazırlamış olduğu ilk gece olduğunu vurgulayarak, Kent Konseyi ve Kadın Meclisi olarak kuruluş amaçlarının tavsiye niteliğinde bir kuruluş olduğunu, konsey olarak görevlerinin tavsiyelerini ve çalışmalarını Belediye’ye aktarılması olduğunu dile getirildi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, konuşmasında kadının hayatımızdaki yerini vurgulayarak “ Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her an kadınlar vardır. Her an bize destek veren kadınlardır. Eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgiyi bizlere karşılıksız olarak kadınlardır. Cumhuriyeti kuran kadınlarımızdır. Modern çağda da yine iyi yerlere gelmişlerdir. Bizlere vasiyet edilen de kadınların hukukunun korunmasıdır. Bizler de Akhisar Adliyesi olarak, Gölmarmara ve Soma adliyesiyle birlikte kadına yönelik şiddeti engellemek için adliyeler bünyesinde çeşitli konferans ve seminerler düzenlendi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında Akhisar Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibini gösterisi yapıldı. Kadınlardan oluşan halkoyunları gösterisinden sonra orkestra ve genç kadınlardan oluşan koro eşliğinde Türk Sanat Müziği şarkıları söylendi. Ayrıca gecede ulusaldan gelen Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi ile ilgili mesajlar yayınlandı. Mesajlar arasından dikkat çeken ünlü oyuncu Demet Evgar’ın mesajı oldu.

Gece sonunda Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi, solistlere, şefe ve konuşmacıya çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çekildi. Akhisar Kaykamakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Emniyet Müdürü Engin Pınar, Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney ve Akhisarlı birçok ismin Stüdyo Özge’ye poz verdiği kadına şiddete hayır temalı fotoğraflar ilgi gördü.