Koordinatör Oda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde, 15 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Yönetim Kurulu KGK Ege Bölge Başkanı Esen Türker, KGK Muğla İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş,Ege İlleri KGK İcra Komiteleri Başkanları ve üyeleri katılırken Manisa İli'ni Temsilen KGK il Başkan'ı Nilgün Aksoy ve ilçe Başkan'ları ve Temsilcileri Nefise Şükran Füzün ,Rukiye Kocataş,Sema Ünel ve KGK üyeleri Mücella Gürtekin,Nihal Mutaf,Arife Atasoy katılım sağladılar 

MUTSO Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Muğla İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş, girişimciliğin ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için en temel lokomotif olduğuna vurgu yaptı. Karataş, "Temel amacımız, TOBB Kadın Girişimcilik Kurulu'nun hedeflerinden biri olan girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve bunun için gerekli sinerjiyi yaratmak. Girişimcilik, bir ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için en temel lokomotiftir. Bu lokomotifin vazgeçilmez parçalarından biri de elbette kadınlardır. Halihazırda zaten üreten ve ekonomik değer yaratan kadınların ve kadın emeğinin verimli bir şekilde ekonomiye entegre edilmesi için girişimcilik kültürlerinin kadınlara yönelik etkin bir şekilde işlenmesi gerekir. Aslında kadını, erkeği, genci tüm bireylerin kendi potansiyellerini keşfettiği ve ürettiği sürece kendine, çevresine ve akabinde ülkesine katkı sağlayacağı kesindir. Bugün burada potansiyelini keşfetmiş, üreterek ekonomik değer yaratmış, zorluklarla mücadele etmiş ve başarmış kadınlar olarak bulunmaktayız. Bizlerin en temel görevi, bizlerden sonra bu yolda yürüyeceklere ışık tutmak, teşvik etmek ve rol model olmaktır" dedi. 

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Kadın Girişimciler Kurulu'nun kurulduğu 2007 yılından bu yana yoğun bir çalışma süreci içinde olduğunu ve bugün 81 ilde 6 bin 405 üyeye ulaştığını belirterek "Türkiye'nin en geniş kadın girişimci ağını oluşturmaktadır." dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Oğuz Vural, TOBB organizasyonunda gerçekleştirilen Startup ve Forum etkinliklerinin kapsamları, çalışmaları, başvuru süreçleri ve sonuçları hakkında bilgi verdi. 
Genç Başarı Vakfı Genel Müdürü Seçil Çelebi söz aldı. Genç Başarı Vakfının amacının çocukları ve gençleri profesyonel hayata hazırlamak olduğunun altını çizen Çelebi, TOBB işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmaları aktardı ve şunları kaydetti: “Birinin istihdamı olabilirsin yada o istihdamı sen oluşturabilirsin.”
 
Programa Dair Görüşünü aldığımız  TOBB KGK Manisa İl İcra Kurulu üyesi ve Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran Füzün "Bölge buluşmalarımızın 5. Gerçekleşti  çok verimli ve yeni projelerin doğduğu bir toplantı oldu.Biliyorsunuz biz geçtiğimiz yıl girişimciliğin özendirilmesi için her ay bir seminer verdik seminerlerimizde toplamda 2500 den fazla  gencimizle birebir görüşerek  Girişimcilik aşısı yaptık bu yıl Genç Başarı Vakfı ile çözüm ortağı olmayı düşünüyoruz Manisa'mız genelinde geçtiğimiz hafta itibari ile çalışmaya başlamıştık inşallah Daha çok Gencimizi bilhassa Genç kızımızı Girişimci olmaya özendirip Gençlerimizi istihdam üretir hale getirmek hedefimiz böylece ülkemizin büyümesine bizlerde hizmet etmek istiyoruz Muğla KGK Başkan'ımız Dr Aslı Karataş ve Ekibine VE MUTSO Başkan'ımız Bülent Karakuş ve Yönetim Kuruluna ev sahiplikleri için teşekkür ederiz,,dedi 

Muğla Kadın Girişimciler İl icra Komitesinin düzenlemiş olduğu program doğrultusunda, katılımcılar konser ve defile ile buluşturuldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ve Altın Eller Derneği'nin düzenlemiş olduğu Muğla'nın Mirası konulu defile ile keyifli dakikalar geçirdi.