Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri bayram öncesi Akhisar İlçe Merkezi girişinde arama ve takiplerde havadan görüntüleme aracı “Drone” ve narkotik köpeklerle birlikte yol denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimde sürücülere kolonya ve bayram şekeri de ikram edildi.

300 metre yüksekliğe çıkan ve 6 kilometre uzaklığa kadar gidebilen drone ile yapılan denetimlerde sürücülerin bariz hataları kolaylıkla tespit edildiği bildirildi. Jandarma Trafik Şubeye bağlı ekipler durdukları araçlarda ehliyet ve kimlik kontrolü yaparken yine Jandarma Komutanlığına bağlı Pointer cinsi narkotik köpeklerde koku alma yoluyla uyuşturucu araması yaptı.

Jandarma Trafik ekiplerince durdurulan 10 ZE 438 plakalı bir minibüste armam yapan narkotik köpekler 2 gram ağırlığında bir uyuşturucuyu tespit etti ve 18 yaşından küçük A.S.’nin üzerinde buldu. İçici olduğunu ifade eden A.Z. Jandarma tarafından gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiği bildirildi.

Denetimlerden oldukça memnun olan sürücüler bir çok noktada denetim yapıldığını ve bunlarında bir çok kazanın önüne geçtiğini ifade etti.
(BG-UB-HŞ-ED)