Akhisar Altı Eylül Ortaokulu’nun hazırlayıp sunduğu İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı coşkuyla kutlandı.

Sunumunu Altı Eylül Ortaokulu öğretmenlerinden Ayşe Nilay Bolat ile Sadettin Ergün yaptığı program Akhisar Belediyesi Sinema Salonunda saat: 10.00 da başladı ve tüm okullardan katılan öğrencilerle coşkuyla kutlandı.

Akhisar protokolünün eksizsiz katıldığı program Ayşe Nilay Bolat’ın Mehmet Tevfik Temiztürk’ün Mehmet Akif Ersoy için yazdığı şiiri okumasıyla başladı.  Sonrasında Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu akabinde de müzik öğretmeni Rengün Yazgan Altay eşliğinde istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sosyal bilgiler öğretmeni Fatma Ata yapmış olduğu konuşmasında; “İstiklal marşı parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. İstiklal marşı Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir. Milletimizin gönlünde istiklal marşımızın ayrı bir yeri vardır. 

Bu sebepten dolayıdır ki İstiklal Marşı’mızı sevmek vatanı sevmek gibidir. Onu coşkuyla okumak ülkemize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır.

Bağımsızlık bizim onurumuzdur. Bize bu onuru yaşatan sayısız kahramanı ve bu yüce destanı yazan büyük üstadı rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” Dedi.

Altı Eylül Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Senanur Özkan Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından okulun öğrencilerinden oluşturulan tiyatro ekibi küçük bir gösteri geçekleştirdi.
İstiklal Marşı okuma yarışmasında Liseler, Ortaokullar ve İlkokullarda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri takdim edildi. 1. olan Bekir Pehlivanoğlu Ortaokulundan Zehra Sözbilen ve Dr. Ahmet Tarık Sarı Ortaokulundan Mustafa Ateş, 2. Olan İstalal Ortaokulundan Tuğba Nur Ünal, 3. Olan Misak-ı Milli Ali Şefik Ortaokulundan Ceylan İdil Karayetim, ödüllerini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’den aldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini güzel okuma yarışmasında 1. olan Zeynep Gülin Öngör Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Özüduru, 2. Olan Şeyh İsa Anadolu Lisesinden Özgül Şahin, 3. Olan Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Adak ve Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Gürlek ödüllerini Akhisar Belediye Başkan Vekili Ali Velestin’in elinden aldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullar arası resim yarışmasında 1. Olan Özel Akhisar Koleji öğrencisi Naz Karaoğlan, 2. Oaln Dr. Ahmet Tarık Sarı İlkokulundan Mustafa Kahraman, 3. Olan Zekeriya Nayman İlkokulundan Hafize Baki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Ortaokullar Şiir yarışmasında 1. Olan Ticaret Odası Orta Okulu öğrencisi Sümeyye Akıncı, 2. Olan Çamönü Ortaokulundan İbrahim Ayanoğlu, 3. Olan Özel Akhisar Kolejinden Perihan Akkuyu ödüllerini Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner’den aldılar.

En son okul öğrencilerinden oluşturulan oratoryo gösterilerini gerçekleştirdi.
Programa Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Cumhuriyet Başsavcı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma komutanı Jan. Yüzbaşı Mete Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Siyasi Parti Başkanları ve yöneticileri, Oda ve Dernek Başkanları, Daire Müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.