Darbe girişimi sonrası Manisa'da başlatılan soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 25'ü hakim ve savcı olmak üzere toplam 116 kamu görevlisi tutuklandı. Ayrıca 2003 kamu görevlisi ise görevden uzaklaştırıldı. 74 kamu görevlisinin de adli kontrolce serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, 14 kamu görevlisinin de Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakıldığı belirtildi. 11 kamu görevlisinin ise ihraç edildiği açıklandı.

OHAL kapsamında ise il genelinde 29 okul ile 37 yurt, etüt ve kurs merkezleri, 19 dernek ile 1 sendika temsilciliği kapatıldı. Ayrıca 14 derneğin ise faaliyetleri 2 ay süreliğine durdurulduğu, 1567 kamu personelinin ise pasaportlarının iptal edildiği açıklandı.

Salihi'de 9 yargı mensubu gözaltında

Manisa’nın Salihli ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan soruşturmada 2 hakim ile 3 cumhuriyet savcısı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre Salihli Adliyesi’nde görev yapan 3 savcı ve 2 hakim FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Salihli’de daha önce de 2 hakim ve 2’si savcı olmak üzere 4 yargı mensubu gözaltına alınmıştı. FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında Salihli’de gözaltına alınan yargı mensubu sayısı ise 9’a çıkmış oldu.

CBÜ operasyonunda serbest kalan 7 kişi tutuklandı

MANİSA’da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile akademisyen ve üniversite personeli toplam 18 kişinin tutuklandığı operasyonda serbest kalan 7 kişi için Savcılık itiraz etti. Tekrar Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 7 kişi, tutuklandı. Yakalanan 5 kişi cevaevine gönderilirken, kayıp 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Darbe girişimine yönelik Manisa’da yürütülen soruşturma kapsamında CBÜ’de, 26 Temmuz’da, eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’nin de aralarında bulunduğu toplam 25 akademisyen ve üniversite personeli görevinden uzaklaştırıldı, gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 kişi, 9 Ağustos’ta adliyeye sevk edildi. 20 saat süren sorgularının ardından şüphelilerden eski rektör Prof. Dr. Mehmet Pakmedirli ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Fakülte Sekteri Beytullah Taş, Yrd. Doç. Mehmet Günay, Doç. Dr. Ersel Obuz, Yrd. Doç. Ömer Faruk Noyan, Doç. Dr. Rıza Bağcı, Yrd. Doç. Salahaddin Akça, Yrd. Doç. Tarık Uluçay, Doç. Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel, Yrd. Doç. Gökmen Bilgili, Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Doç. Dr. Harun Çoban, Şube Müdürü Yunus Uygun, Doç. Mehmet Göral, Mehmet Uzkut, Mustafa Yıldırım, Salim Şahin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Şüphelilerden CBÜ eski Genel Sekreteri Hayati Turhal, Doç. Dr. Muhiddin Bağcı, Yrd. Doç. Murat Özsaraç, Salih Can, Ali Avcı, Yalçın Gölcük ve Doç. Dr. Zafer Akan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılanlar için tutuklama kararı aldı. Bu sabah harekete geçen polis, şüphellernden beşini yakaladı. Salih Can ve Doç. Dr. Zafer Akan’ın ise yakalanma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Mühürlenen dershanelerde arama

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik çalışmalarda kapsamında paralel yapıya ait olan ve daha önceden mühürlenen Körfez dershanelerinde polis ekipleri arama çalışmaları yaptı.

Turgutlu’da darbe girişimi öncesi faaliyet gösteren ve FETÖ soruşturması kapsamında mühürlenen 2 dershanede emniyet güçleri arama çalışması yaptı. Ekipler dershanelerde bulunan dosyaların ve envanterler üzerinde titizlikle incelemelerde bulundu. Ekipler binaların tamamında aramaları sürdürürken belgeler ve dokümanlar kayıt altına alındı.

Kula'da 3 gözaltı

Edinilen bilgiye göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında öğretmen M.K, esnaf R.Ş ve komşu ilçede aile hekimliği yapan ve Kula ilçesinde ikamet eden doktor S.A., ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şahısların sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

76 işadamının daha mal varlıklarına el konuldu

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında iş adamları, eğitimci ve doktorlarında bulunduğu 76 kişinin mal varlıklarına el konulurken bir işletmeye kayyum atandı. Mal varlıklarına el konulan bazı isimlerin ise firari olduğu ve emniyet güçlerince arandığı bildirildi.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri titiz çalışmalarına devam ediyor. Mahkeme kararıyla Turgutlu’da önemli işadamlarının da aralarında bulunduğu 76 kişinin mal varlıklarına el konuldu.

İş dünyasında yer alan Hasan S.B., Ali C., Hasan S., Salih S. gibi isimler gözaltına alınırken firari oldukları iddia edilen Rıfat S., Mustafa O., Muharrem A., Hüseyin K. gibi isimler hakkında da yakalanma kararının bulunduğu öğrenildi. Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında yoğun çalışmasına devam ediyor. Lidya Konserve’ye kayyum atandı Turgutlu’nun köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine kayyum atandı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hasan S.B.’ya ait olan işletmeye Manisalı avukat Rıdvan İnan, kayyum olarak atandı.

Kayyum tarafından işletilen fabrikada üretim ve faaliyetlerin seyrinde devam ettiği öğrenildi. 3 FETÖ okulu kapatıldı Öte yandan Turgutlu’da faaliyet gösteren ve FETÖ örgütüne ait olan 3 özel okul darbe girişiminin akabinde kapatılmıştı. El konulan okulların devlet okuluna dönüştürüleceği alınan bilgiler arasında yer aldı. Turgutlu’da 14 din görevlisi açığa alındı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Turgutlu’da 9 din görevlisi açığa alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında, İlçe Müftülüğünde görevli 7’si imam ve 2’si Kur-an kursu öğreticisi olmak üzere toplam 9 din görevlisinin daha açığa alındığı öğrenildi. Turgutlu İlçe Müftülüğünde görev yapan A.G., M.Ö., R.T., R. A., R. Ö., F. K., S. H., M. U., M. B. isimli din görevlilerinin açığa alındığı belirtildi. FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında Turgutlu’da daha önce de 5 din görevlisi açığa alınmıştı. Şu ana kadar Turgutlu’da açığa alınan din görevlisi sayısı ise 14’e yükselmiş oldu.