Akhisar’da olası bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanları açıklayan Akhisar Belediyesi, AFAD sitesinde yar alan bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Akhisar’ın acil toplanma alanları şu şekilde: İnönü Mahallesi 150 Sokak Eski Stadyum Toplanma Alanı, Ulu Cami Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi Otopark Toplanma Alanı, İnönü Mahallesi Merkez Park Toplanma Alanı.

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Şinasi Yılmaz, afetler öncesinde yapılan bilgilendirmelerin oldukça değerli olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Vatandaşlarımızın afetlere karşı hazır olabilmeleri ve afet sonrasında güvende kalabilmeleri için bu yıl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afetlere hazırlık yılı ilan edildi. Toplanma alanları, bir afet meydana geldiğinde vatandaşlarımızın bulundukları yeri terk ederek toplanabilecekleri güvenli alanlardır. Vatandaşlarımız toplanma alanlarını e-devlet sitesi üzerinden öğrenebilecekleri gibi AFAD sitesinden de öğrenebilirler. Vatandaşlarımız, afet sonrasında geçici barınma alanlarına gidesiye kadar acil toplanma alanlarında toplanmalılar. Çünkü acil toplanma alanları aynı zamanda afet koordinasyon merkezi gibi işliyor. Örnek verecek olursak deprem anında anne, baba ya da çocuklar farklı yerlerde bulunabilir. Ama vatandaşlarımız acil toplanma alanlarını iyi bir şekilde kavrarsa, afet sonrasında da aile fertlerini nerede bulabileceklerini bilebilirler. Akhisar Belediyesi’ni böyle duyarlı düşüncelerinden dolayı kutluyorum. Afetler konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, tedbirler konusunda halkımızı uyarmak oldukça büyük önem arz ediyor.” 

AFAD İl Müdürlüğü ile koordine bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, deprem gibi doğal afetler hakkında uzman eğitmenler tarafından bilgilendirme ve eğitim seminerleri yapacaklarını açıkladı. Başkan Besim Dutlulu ayrıca Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile protokol yapıldığını ve 3 adet doğa hareketleri izleme istasyonu kurulacağını da sözlerine ekledi.