İŞKUR, 2009 yılından bu yana Girişimcilik Eğitim Programları düzenliyor. Girişimcilik Eğitim Programları ile İŞKUR’a kayıtlı kişilerin kendi  işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Bu sayede işsizlik azaltılırken; ekonomide yeni ve sürdürülebilir işler de yaratılmaktadır.

Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü ile Manisa Esnaf ve SanatkarlarOdaları Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında “kendi işini kurmak isteyenlere” yönelik olarak Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 18 Nisan’da başlamıştı.
28 Nisan’da sona eren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında Akhisar’da 25 kişiye 9 gün süresince 70 saatlik eğitim verildi. Kurs sonunda Akhisar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından Girişimcilere İŞKUR Hizmetleri, İşveren Teşvikleri, Engelli Girişimcilere Yönelik Hibe Desteği ve İşbaşı Eğitim Programı konularında seminer verildi.

Kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerler kendi geliştirdikleri iş projeleri ile KOSGEB’e başvuruda bulunarak girişimcilik desteklerinden yararlanabilecekler.