Akhisarpress.com / Akhisarlı genç ve başarılı iş adamı Murat Kabasakal (43) Akhisarlıların ve dostlarının katılımı ile Yeni Gülruh camiinde  öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası,  Yeni mezarlıkta toprağa verildi.

Cesareti ile  kısa zaman içersinde  Akhisar’da iş hayatında  başarılı adımlarla yükselen  genç iş adamı  Murat Kabasakal’ın sömestr tatili nedeniyle gemi ile çıktığı  güney Asya tatilinde, beyin kanaması  geçirip, Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı ile  getirildiği 9 Eylül Üniversitesi Tıp fakültesinde hayatını kaybetmesi Akhisar’da  büyük üzüntü yarattı. 

20 yıl önce  arkadaşları ile kurduğu ortaklıkla beyaz eşya, çelik kapı satışı  ile iş hayatını atılan Murat Kabasakal, iki ortağı ile Eskişehir Büyükşehir belediye  başkanının da katılımı ile 2007 yılında  açılışı yapılan Türkiye’de  ilk Fayton fabrikasını kurdu. Yapı Tasarım firması sahibi de olan Murat Kabasakal,  10 kişi ile birlikte  10. Yapı Beton Fabrikasının kuruluşunda da bulundu. Girişimcilik  ruhu olan, birlikte yatırım yapmanın öncülüğünü yapan Murat Kabasakal Karpa Mıcır A.Ş., Hareket ve Bereket Tavukçuluk, Yeşil Enerji Geri Dönüşüm A.Ş. ve Eko Yaşam A.Ş. kurucuları  ve ortakları arasında bulundu. Ortaklarından ayrılıp Güneş Fayton’un sahibi olan Murat Kabasakal, Gıda Çarşısı yakınlarında  Fayton adı  verdiği bir butik de yaptırdı.