Akhisar'da 'Hayır Gönüllüleri' nin düzenlediği "Gerçekleri Görmek #Hayır diyebilme cesaretidir" konulu toplantı Akhisar Belediyesi Meclis toplantı Salonunda yapıldı.

CHP Akhisar İlçe Teşkilatının tam kadro katıldığı toplantıda Kanal D Televizyonunda haber programı sunarken sosyal medyadan yayınladığı mesajlardan dolayı görevine son verilen Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi neden hayır verilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunurken aynı zamanda görevine son verilme sürecine de değindi.

Sosyal medya hesabında 20 maddelik yayınladığı mesajında referandum sürecine ve Türkiye'deki son gelişmeleri ele aldığını ve son madde de ise yazılanların sadece kendi görüşü olduğunu ifade eden Değirmenci bunlara rağmen görevine son verildiğini ve kanunen hak ettiği hiç bir tazminatı da alamadığını kaydetti.

Görevden uzaklaştırılmasının ardından özellikle Avrupa ülkelerinin medya kuruluşları kendisine ile röportaj yapıp sesini tüm Avrupa’ya duyurmak istediğine değinen Değirmenci, bu isteği geri çevirdiğini biz her türlü sorunu kendi içimizde çözeriz dediğini ifade etti.

Anadolu’da bir çok bölgeyi gezdiğine değinen Değirmenci Hayır’cıların gayet moralinin yüksek olduğunu, ülkede bulunan terör örgütlerinin de dikkat edilmesi gerektiğine her türlü renge girdiklerini kaydetti. Her yaşta ülke vatandaşının sandığa giderek muhakkak hakkını araması gerektiğine işaret eden Değirmenci, oyunu kullanmayanların daha sonra çıkacak olan sonuç için hiçbir şekilde itiraz hakkına sahip olmayacağını ifade etti. Program sonunda Değirmenci kitabı "Bir Uyuyup Uyanalım" isimli kitaplarını imzaladı.
(BG)