Akhisarpress.com - Akhisar İlçe İnsan Hakları Kurulu Mart ayı toplantısını Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yaptı.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’in başkanlığında 17 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Özlem Kızıltaş gündem maddelerini okudu. Gündemde İnsan Hakları Kurulu danışma ve başvuru masasına gelen dilek ve şikâyetlerin, ilçe İnsan Hakları kurulunun daha önce alınan kararların değerlendirilmesi, İlçe İnsan Hakları Dilek ve şikâyet kutularına atılan dilekçelerin değerlendirilmesi ve İnsan Hakları Komisyonlarınca hazırlanan raporların görüşmeleri değerlendirildi.

İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Kamil Köten;” İnsan Hakları Kurulu Mart ayı toplantısını Akhisar Belediyesi Encümen salonunda yapıyoruz. Genelde ilçemizde insan hakları ihlali Allah’a şükür ben geldim geleli hiç duymadım. Benden önce de pek olduğunu pek zannetmiyorum. İlçemiz hem insan yapısı olarak, hem kamu görevlisi yapısı olarak insan haklarına gereken hassasiyeti üst düzeyde göstermekte sadece vatandaşlarımızın değişik kurumlarla ilgili yakınmaları falan oluyor. Bu ayda fazla bir şey yok herhalde bir tane dilekçe vardı onu da insan haklarına havale ettim. Akhisar belediyesine bizlere ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, başkanlığındaki yapılan İnsan Hakları Kurulu Mart ayı toplantısına Kurul üyeleri Belediye Başkan yardımcısı Latif Çakmak, Feza Yavuzkasap, Tahsin Uyar, Dr. Erol Karaca, Av. Leyla Varış, Av. Kerim Tercan, Av. Şükrü Örüntaş, Ali Çavdar, Halil İbrahim Gençyüz, Ferhan Aşkın, Göksan Akpınar, Halil İbrahim Doğan, Sebahat Uzun, M.Sevinç Yonat, İhsan Gümüş, Kenan Molla katıldı.