Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’nü kursiyeri ve aynı zamanda Özel Bizim Çocuklarımız Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Esra CENGİZ, eğitimde engel tanımıyor.

24 yaşında olan Esra, 2 çocuklu bir aileden geliyordu. Çocukluğunun ilk yıllarında Fiziki engelinin ortaya çıkması ile birlikte yaşayacağı zor günlerden habersizdi. Meraklı bakışları öğrenme azminin bir göstergesi idi. Zekasının yanında öğrenme azmi her halinden anlaşılıyordu. Arkadaşları gibi okula gitmek, okuma yazma öğrenmek, sırasıyla okullardan mezun olup bir meslek sahibi olmak, üreten verimli bir insan olmak istiyordu. Ancak yaşıtlarının okula gittiği dönemde O bir dizi ameliyat geçirmek zorunda kaldı. 

BİR DİZİ AMELİYAT SONRASI HASTAHANE DE GEÇEN GÜNLER

Yılları hastanede geçiyordu. O dönemde okullarımızın fiziki şartları buna elvermediği gibi toplum olarak da Engellilerimizin eğitimi konusunda gereken önemi ve özeni göstermiyorduk. Lâyık oldukları ilgi ve alaka bu gün, günümüzde olduğu gibi değildi. Ve Esra okula gidemedi. Bu arada Fizik tedavisi için son 3-4 yıl Akhisar Özel Bizim Çocuklarımız Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne devam etti. Buradaki Fizyoterapistlerinin ve yöneticilerinin teşviki ile eğitimine başlama imkânını yakaladı.

ÖNCE OKUMA-YAZMA KURSU ARDINDAN İLKOKUL BİTİRME PROGRAMI

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan Okuma-Yazma Kursu Eğitimine katıldı ve buradaki öğretmenlerinin de gayretiyle kursu başarı ile bitirip belgesini aldı. Bu belge Esra CENGİZ’ e yetmedi. Bu kez 2016 yılında yine Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan İlkokul bitirme programına katıldı. Müdürlüğün de sağladığı imkânlarla Aralık 2016 da başarı ile diplomasını aldı.

27 ARALIK BUGÜN O’NUN DOĞUM GÜNÜ

27 Aralık bugün aynı zamanda Esra’nın doğum günü. Esra’nın burada durmaya niyeti yok, sırasıyla okullara devam edip toplumda layık olduğu yeri almak istiyor. Bu niyeti ve azmiyle O, hepimize iyi bir örnek. Esra’da da gördüğümüz gibi engel sadece bizim zihinlerimizde. Onu kaldırırsak hep birlikte daha mutlu bir toplum inşa edebiliriz.