24 gün önce Akhisar’da göreve başlayan İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, iade ziyaretlerine AK Parti’den başladı. 

Sabah saat 11.00’de gerçekleştirdiği ziyaretinde Pınar’ı AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları karşıladı. 

Burada bazı açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar’ın asayiş bakımından iyi durumda olduğunu ancak trafik olarak rahatlaması gerektiğinin altını çizdi. 

Özellikle şarjlı motorların Akhisar’ın trafiğinden arındırılmasını gerektiğine vurgu yapan Pınar; “ Akhisar’da göreve başlayalı 24 gün oldu. Şuana kadar yaptığım hizmetlerin faydalı olduğuna inanıyorum. Bu zamana kadarda hiç köstek görmedim, hep destek gördüm. İnşallah böyle devam eder, bende planlamalarımı istediğim şekilde yürütürüm. Akhisar’ı daha huzurlu ve trafik akışı daha iyi ilçe haline getirmeye çalışırım. Asayiş yönünden Akhisar’ımız güzel. Trafik yoğunluğumuz hepinizin bildiği gibi aşırı derecede fazla, inşallah yaptığımız uygulamalarla bunu da gidereceğiz. 

KASK KONUSUNDA İYİYİZ

Şarjlı bisiklet ve motorlar istediğimiz düzeye gelmeye başladı. Kask konusunda hemen hemen tüm vatandaşlarımız duyarlı. Kask takmaya başladılar, tabi arada çıkıyor onlarda cezayı yiyince anlıyor. Onlarda yavaş yavaş takarsa, inşallah bundan sonra kaza olmaz, olduğu zaman da en azından ölümle sonuçlanmayan kazalar olduğu zaman ben bundan memnun olurum. En azından derim ki bir faydamız oldu, insanları biraz sıkıştırdık. Şuan bir hafta on günden beri de motorlu kaza olmuyor. Buda herhalde benim ve arkadaşlarımın çalışmalarından kaynaklandığını düşünüyoruz. 

ŞARJLI BİSİKLETLERE TESCİL ŞART

Şarjlı bisikletlere de uygulamalarımız başladı. Vatandaşlarımız da tescil ettirmeye başladılar. Ehliyetlerini de kış döneminde kış döneminde zaten fazla bisiklete binilmeyecek. Bu dönemde kurslara başvurup alırlarsa, seneye yaz döneminde uygulamamız daha ağırlıklı olur. O zamana kadarda vatandaşlarımız da ehliyetlerini almış olurlar. Ehliyetlerini alıp tescillerini yaptırırlarsa trafiğimiz daha düzgün hale gelecek. Kazalar azalacak, daha disiplinli bir yer oluşturacağız. 

17 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ŞARJLI BİSİKLET YASAK

Öğrencilerimiz içinde okullarda anons ettiriyorum, Cuma hutbesinde herkes duysun diye söylettiriyoruz. 17 yaşından küçüklerimiz de şarjlı bisikletlere biniyor. Trafiği tehlikeye düşüyor, devlet karayolunda kazalara sebebiyet veriyorlar, kırmızı ışık dinlemiyorlar. Artık 17 yaşından küçükler şarjlı bisiklet binemeyecek. Çünkü artık şarjlı bisikletler motor halini aldı. Bununla birlikte trafiğimiz daha da rahatlayacak. Aileler bisikletleri aldıktan sonra çocuklara sahip olamıyorlar. Çocuklar bisikletleri alıp cadde ve sokaklara çıkıyor. Canlarına mal olabiliyor. Bundan sonra bunu da engellemiş olacağız. Trafik sorununu da çözersek Allah nasip ederse ilçemiz daha huzurlu bir şekil alacak ve bizde bunun mutluluğunu yaşayacağız.” Dedi.


Akhisar Haber, Press Haber