18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Samsun’un ev sahipliğini yaptığı 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında yarışan Akhisarlı İbrahim Atamer, kazandığı 2 madalya ile Akhisar’ın gururu oldu.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları tekvando-pumse müsabakalarında Türkiye, 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. İbrahim Atamer, Zeki Çalışkan ve Ali Karaca'nın oluşturduğu Erkek Milli Takımımız ile kadınlar bireyselde Ayşegül Gökkaya gümüş, İbrahim Atamer ve Aslıhan Savan Kuş'un oluşturduğu Eşli Milli Takımımız ise bronz madalya aldı.

Olimpiyatların ardından memleketi Akhisar’a gelen Atamer, Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde Türk Bayrakları, davul ve zurna ile coşku içerisinde karşılandı. Düzenlenen karşılama törenine Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Belediyespor taekwondo antrenörü Emin Akarsu, taekwondo öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atamer’in başarısının büyük gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kulüp antrenörü Emin Akarsu; “2017 yılında Samsun’da yapılan Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Şampiyonasında bireysel olarak olimpiyat üçüncüsü ve Türkiye Milli takımı olarak da Olimpiyat ikincisi olmuştur. Başta ülkemize ve Akhisar’ımıza, Akhisar Belediyespor kulübümüze, Belediye Başkanı ve Başkan yardımcılarımıza, Akhisar Belediyespor kulübü başkanı ve yönetim kurulu üyelerine bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çalışmalarının devam ettiğini belirten Akarsu şu şekilde konuştu;

“Yarın akşamda kolları ile ilgili fiziksel engelli sporcumuzu Ankara’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına göndereceğiz. Akhisarlı gençlere elimizden geldiğince sosyal kimlik ve hayat bırakma mücadelesine devam edeceğiz”
Öte yandan Akhisar Belediyesi Başkan yardımcısı Ali Velestin, Atamer’e teşekkür ederek; “Ülkemize, kendisine ve Akhisarspor’umuza hayırlı uğurlu olsun. Başarılarının devamını diliyorum. Bir daha ki olimpiyatlarda altın madalya görmek istiyoruz” dedi.  (HŞ-ED)