Manisa’daki  1959 yılında  Milli Savunma Bakanlığı tarafından  açılan “Savaş Spor Okulu” nun, 10 yıl sonra  1969 yılında  Gençlik ve Spor Bakanlığına  devredilmesi, 1972  yılında  Manisa Gençlik ve Eğitim Merkezi olunca  kurucu müdürü olan 81 yaşındaki, eşi Halise Çobanoğlu’nu  yeni kaybeden  Yılmaz  Çobanoğlu’nu yetiştirdiği 3. Kuşak öğretim üyeleri  vefa gösterip başsağlığı ziyaretinde bulundular. 

Yılmaz Çobanoğlu’nun oğlu olan  Celal Bayar Üniversitesi  Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Basketbol öğretim üyesi  58 yaşındaki Yrd.Doç. Gökhan Çobanoğlu ile yine aynı bölümdeki Basketbol Öğretim Üyelikleri yapan 48 yaşındaki Yrd.Doç. Turan Işık, 40 yaşındaki Öğr.Gör. Zafer  Aktaş   hocaların hocası Yılmaz Çobanoğlu’nu ziyaret ettiler. Özel  olarak yıllar önce birlikte çektirdikleri    fotoğrafı ve  üzerinde CBÜ amblemi ve Atatürk portresi bulunan  penye  giysiyi armağan ettiler.

Anılarını anlatan, Yılmaz Çobanoğlu, Manisa’nın tarihinde, spor açısından çok önemli, kulüp bazında ve ferdi olarak  çok başarılı dönemler yaşandığını belirtip, “ 1974 yılında  Türkiye’de sadece Ankara, Manisa ve İstanbul’da Spor Akademileri açıldı. Hüseyin Çolakoğlu arkadaşım ile  idari olarak  çok önemli adımlar attık. Türkiye’deki sporda  ön saflardaki öğretmen arkadaşlarımızı  Manisa’ya davet ettik. 60 öğrenci ile başladık. Yurt içi ve yurt dışı eğitimlere katılıp okulumuzun gelişimine katkıda bulunmaya çalıştık. Okulumuz 1982 yılında  İzmir 9 Eylül Üniversitesine, 10 yıl sonrada 1992 yılında  Manisa’da kurulan Celal Bayar Üniversitesine  bağlanan okulumuzda 2002 yılına kadar  görev yaptım.  İlk  yıllarda yetiştirilen öğrenciler, okulda öğretim üyesi oldular. Onlarında  yetiştirdikleri sizler gibi yine öğretim üyesi oldular. Bu benim için onur ve gurur kaynağıdır. Beni çok duygulandırdınız. En kısa zamanda  bende okulunuza geleceğim. Sizi, ve öğrencilerinizi gözlerinizden  öpüyorum.” dedi.