Akhisar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı saat:17.00’da Meclis salonunda yapılan toplantıyla gerçekleştirildi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı önderliğinde gerçekleştirilen Meclis toplantısı Salih Hızlı’nın açılış konuşması ile başlardı. Hızlı, Belediye Başkan Yardımcılarından Latif Çakmağın geçirmiş olduğu ameliyat hakkında bilgi verdi. Durumunun iyi olduğunu dile getiren Salih Hızlı, en kısa zamanda sağlığına kavuşacağını dile getirdi.

Salih Hızlı’nın konuşmasının ardından meclis gündeminde bulunan beş maddenin görüşülmesine başlandı. Gündemin ilk maddesinde 2016 yılı mali yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Meclis üyelerinin ortak kararı neticesinde Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmesi üzerinde karar kılındı ve komisyona oy birliği ile havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde 2016 yılının gelir tarifesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesine karar kılınarak oy birliği ile komisyona havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesi gereğince BOSNA-HERSEK’İN DONJU-VAKUF Belediyesi ile “Kardeş Şehir” olunması görüşüldü. CHP Meclis üyesi Lütfü Akdağ’ın başka bir şehir ile de kardeş şehir olunup olunmadığı sorusuna cevap veren Salih Hızlı, Makedonya’nın Gostivar şehri ile kardeş şehir olunduğunu ve DONJU-VAKUF’un da kabul edildiği takdirde ikinci kardeş şehir olacağını dile getirdi. DONJU-VAKUF ile “Kardeş Şehir” olunması meclis üyelerinin oy birliği kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde İmar Komisyonunun 17.09.2015 günü saat: 14.00’da yapmış olduğu toplantıda toplamda 21 adet arsanın satışı ile ilgili almış olduğu kararı görüşüldü. İmar Komisyonunda alınan karar neticesinde bazı taşınmazların satılması kararı, bazı taşınmazların ise satılmaması kararı meclise sunuldu. İmar Komisyonun aldığı karar neticesinde bazı arsaların satılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde ise imar evrakları meclise sunuldu. Meclis üyelerinin oy birliği ile de kabul edildi.

Gündem dışı görüşülen bir maddede ise Manisa Büyükşehir Belediyesinin yaptırmış olduğu su havuzu arazisinin kullanımı, Manisa Büyükşehir Belediyesine aktarılması talep edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetin aksamasını istemiyoruz. Orada devam eden bir iş var ve bir an önce bitmesi gerekiyor. O yüzden komisyona havale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Talebin bir an önce kabul edilmesini ve hizmetin tamamlanmasını düşünüyorum.” demesi üzerine, Kayganlı mahallesinde yaptırılan su havuzunun, Manisa Büyükşehir Belediyesine aktarılması meclis üyelerini oy birliği ile kabul edildi.