Hilaliye Kur’an Kursları 42. Hafızlık Merasimini Hilaliye Eğitim Vakfı’na ait Külliye içeriisnde bulunan Şahin Hoca Camiisinde yapıldı. Akhisar’da bulunan Hilaliye Erkek Kur’an Kursunda ve Akhisar ile Uşak’ta bulunan Hilaliye Kız Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 40’ı kız olmak üzere 118 hafızın icazet merasimi Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camiinde yapıldı.

Merasim sabah saat 09.00 da başlayan hafızlık merasimi halen inşaatı devam etmekte olan Hilaliye Külliyesinin hizmete giren Şahin Hoca Camiinde yapıldı. Törene Türkiye’de tanınmış hafız okuyucular ile Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri, öğrenci velileri ve Kur’an dostlarından oluşan yaklaşık 15 bin kişi katıldı. 

Törende mezun olan hafız öğrenciler de Kur’an-ı Kerim tilaveti yaparak yaklaşık olarak 5 saat süren program dua ile son buldu ve öğle namazına müteakip misafirlere ikramda bulunuldu.

Ülkemizin en önemli hafızlık müesseselerinden biri olan  Hilaliye Kur’an Kursları  eğitim ve öğretimde 55.yılını geride bırakmış ve Hilaliye Erkek ve Kız Kur’an kurslarından bugüne kadar 3 bini aşkın hafız yetiştiği bildirildi.

Türkiye’nin değişik 50 vilayeti ile (yabancı uyruklu olarak) Etiyopya'dan,  Suriye'den ve Sudan’dan öğrencilerin bulunduğu Hilaliye Erkek ve Kız Kur’an kurslarında yaklaşık 700 öğrenci eğitim görmektedir. Bu yıl; 78 erkek ve 40 kız olmak üzere toplam 118 öğrenci hafız oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Akhisar Hilaliye Kur’an Kurslarında;  Kur’an eğitimi, ilk olarak 1962 yılında merhum Şahin Yılmaz Hoca efendinin rehberliğinde başladığı bildirildi.

Külliye hakkında bilgi veren Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz, “İhtiyaçlara daha rahat cevap verebilmek ve Kuran kurslarında okuyan ve Kur’an-ı Kerim’i ezber ederek büyük bir manevi yükü milletimizin omuzlarından kaldıran öğrencilerin en güzel ortamlarda yetişmelerini sağlamak gayesi ile örnek bir proje olmaya aday olan Hilaliye Külliyesi yapılmaya karar verilmiştir.

Şu an kaba inşaatı bitmiş olan Külliye tamamlandığında yaklaşık 36 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Yüzüne Kuran eğitimi, hafızlık ve hafızlık sonrası eğitim binaları ile sosyal ve sportif faaliyet alanlarını ihtiva eden ve  tefrişatı ile beraber 40 milyon liraya mâl olacağı tahmin edilen Hilaliye Külliyesi tamamlandığında 900 öğrenciye yatılı olarak hizmet verebilecektir. Geçtiğimiz yıl kaba inşaatı tamamlanmış olan Hilaliye Külliye inşaatı  borçlardan dolayı geçici olarak beklemeye alınmış, bu yıl ince işçiliklerinden tekrar çalışmalar başlamıştır.

Bir an önce tamamlanıp tam kapasite ile hizmete başlaması için hamiyetperver hayırseverlerin yardımları beklenmektedir. Vatanına bağlı, milletini seven, hayırlı dindar nesiller yetiştirmeyi esas alan Hilaliye Kur’an Kursları aynı zamanda yeni dönem öğrencilerini beklemektedir. Her yıl 1 Mayıs itibariyle başlayan Hilaliye Kur’an Kursu öğrenci kayıtları yine aynı tarihte başlamış olup halen devam etmektedir” dedi.

Hafızların Kur’an okuması öncesi konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “sabahtan buyana muhteşem bir iklim içerisinde inşallah kalplerimiz biraz yumuşadı. Hafızlığa erişen kardeşlerimizin burada bulunan meclise girerken adeta bir billur damlası gibi kelamullahın yumuşaklığı yüreklerimizde tarifi zor bir sızı ama aynı zamanda yine tarifi zor bir mesutluk ve mesuliyet doğurdular. Önce Akhisar, Manisa ve ülkemiz için bu kardeşlerimizin mevcudiyeti bir rahmet bir bereket vesilesi kılacaktır inşallah. Hiç ihmal etmeyelim şuanın güzelliğini ve bereketini değerlendirmeyi” dedi.

Hafızlık merasimine TBMM KİT Komisyon Başkanı ve Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir ve Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut katıldı.
(BG-HŞ)