Akhisar Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği Akhisar Kaymakamı Kaan Pekeri ziyaret etti. Dernek hakkında kuruluşundan bu zamana kadar yapılan faaliyetler hakkında açıklamalar yapıldı. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker yaratılmış olan her canlının aynı yaşam hakkına sahip olduğu ve hepimizin hayvanlara ve doğaya karşı gerekli özeni göstererek üzerimize düşen bütün görevlerin yapılması gerektiğini söyleyerek olularda hayvan sevgisine yönelik çalışmaların yapılabileceğini açıkladı.

Dernek Başkanı Sabahat Uzun; Derneğimiz hayvanların korunmasına doğrudan veya dolaylı olarak eğitim, araştırma, proje ve uygulama çalışmaları yoluyla katkıda bulunmak olmakla birlikte, bu amaca ulaşmak için hayvan, insan ilişkilerinin ve doğal değerlerin tanıtılması, sevdirilmesi, doğal hayatın ve onun bir parçası olan hayvanları koruma bilincinin yaygınlaşması, hayvanların korunmaları, yardıma muhtaç olanlarının bakım ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak ve doğal yaşam ortamlarının arttırılması için çalışmak üzere amacını belirlemiştir.

Hayvan ve insan ilişkilerini tanıtarak koruma bilincini oluşturmak için üyelere, okullara, ilgili kişilere gönderilecek yayınlar hazırlamak her türlü eğitim kurumunda konuyla ilgili eğitim faaliyetleri düzenlemek veya yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek üzere bu çalışmayı başlattık. Tüzüğümüzde yer alan ve Çocuk ve gençlik gruplarına, eğitim kurumlarının tamamına, hayvan sevgisine yönelik eğitim çalışmaları yaparak gerekiyorsa her okula kapasitesi imkanında kedi evleri,kuş bakım alanları yaparak yada yaptırarak insan sağlığını da rehabilite etmeyi düşünmekteyiz.

Faaliyet alanlarımız içinde yer alan; Çevre, doğal hayatı hayvanları korumak ile ilgili kanunların ve yönetmeliğinin uygulanmasında görev ve sorumluluk almak, bu kanunların daha da geliştirilmesi için kamuoyu yaratmak. Hayvanların bu doğanın bir parçası olduğu fikrinin sabitleştirilerek hayvanların yaşam alanlarının ve haklarının elinden alınmaması adına halkın bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine yardımcı olmak. Her vatandaşın ve her hayvanın sağlıklı bir çevrede yaşama ve anayasal hakkından hareketle, çevre bilincinin halkta yaygınlaştırılması oluşturulması için sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yapmak veya bu çalışmalara öncülük etmek. Yurt içinde ve yurt dışındaki yaşatma ve koruma konulu faaliyetlerin tamamında aktif olmak adına derneğimizi kurduk; Bundan sonraki zaman içerisinde; Akhisar Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve içinde doğa hayvan sevgisi yaşayan her kişi yada grupla; Akhisar içinde Akhisar Geçici Hayvan Barınağında Akhisarın köylerinde sahipsiz sokak hayvanlarına acil çalışma planı oluşturup uygulamak istemekteyiz. Bu çalışmaları hayata geçirebilmek insan, hayvan ve çevre sağlığını koruyabilmek için belirttiğimiz çalışmaların yapılmasını kendimize hedef seçmiş bulunmaktayız dedi.