Manisa Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağış döneminde derenin yükselmesinden dolayı karşıdan karşıya geçemeyen vatandaşlar için Akhisar’ın Hasköy Mahallesi’nde menfez çalışması yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Hasköy Mahallesi’nde vatandaşın imdadına koştu. Ekipler tarafından mahalledeki dere suyunun yükselmesi sebebiyle karşıdan karşıya geçememesi ve öğrencilerin okullarına ulaşamamaları üzerine ilk etapta 2 metrelik menfez çalışması yaptı. Hasköy Mahallesi sakinleri için Büyükşehir Belediyesi ayrıca dereye 6 metrelik menfez döşeyerek yolu araç geçişi için de uygun hale getirdi.

Mahalle sakini Müjdat Akçay, “Yoğun yağışlarda çocuklarımızı okula gönderemiyorduk. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışma sayesinde evlatlarımız eğitimlerinden geri kalmamış oldu. Biz de artık derenin üstünden daha güvenli olarak gidip geleceğiz” diye konuştu.

Hasköy Mahallesi Muhtarı Metin Koçağa ise, “Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından mahallemize yapılan bir ziyarette bu durumu belirtmiştik. Talebimizin üzerinden geçen kısa zaman da yaya ulaşımı için menfez yapıldı onun ardından da araçlarımız için çalışma yapıldı. Çalışmaları için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” diye konuştu.