Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve karasinek ile mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 17 ilçede 45 araç ve 190 personel ile çalışmalarına başlayan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, insan, bitki ve hayvan sağlığını önde tutarak sivrisinek ve karasinek üreme kaynaklarında ilaçlama gerçekleştirecek. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 17 ilçede ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi, 45 araç ve 190 personelle 17 ilçede insan, bitki ve hayvan sağlığı ön planda tutularak ilaçlama hizmeti yapılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Kasım ayının sonuna kadar aktif olarak sürecek ilaçlama çalışmalarında halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisineklerle mücadele edileceğini belirtti. İlaçlama çalışmalarında insan, bitki ve hayvan sağlığını ön planda tutulduğunu söyleyen Aykurt, “Geçtiğimiz yıl Aralık ayı itibariyle başlatılan sivrisinek ve karasinek üreme noktalarının tespitini tamamladık. Üreme kaynaklarının kurutulması ve minimuma indirilmesi önceliğimizdir. Bu noktada Haşere ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz 17 ilçede sivrisinek ve karasinek üreme kaynaklarında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor” dedi. 

Vatandaşlara da görevler düşüyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullandıklarını dile getiren Aykurt, “İlaçlama hizmetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için üreme kaynaklarının kontrolünde vatandaşlara da büyük görevler düşüyor. Vatandaşlarımız alacakları tedbirlerle karasinek ve sivrisinek üremelerinin önüne geçebilirler” diye konuştu. 

Vatandaşların alabileceği tedbirler şöyle:
Kullandığınız fosseptikleri en kısa zamanda iptal ettirerek kanalizasyona direk bağlantı yaptırınız.
Ekiplerimiz ilaçlama için geldiğinde eviniz ve bahçenizdeki fosseptik, kuyu, havuz, su birikintisi, bodrum suyu, bidon gibi yerleri gösteriniz. İlaçlanmasına yardımcı olunuz.
Fıçı, bidon, teneke, kutu, havuz, araba lastiği gibi yerlerde su bekletmeyiniz, dökünüz.
Kanalizasyon şebekesinin olmadığı yerlerde kullandığınız fosseptiklerinizi zamanında boşalttırınız. Akıntı sularını dışarı akıtmayınız ve çevresine akıtılmasına izin vermeyiniz.
Bodrum sularınız ve su birikintilerini tamamen ve derhal boşaltınız. Bunlar en tehlikeli sinek üreten yerlerdir.
Çöplerinizi çöp torbalarına koyduktan sonra ağzını sıkı bir şekilde bağlayınız.
Evlerinizde ve bahçelerinizde uzun süre çöp bırakmayınız. Evlerinizde açıkta gıda maddeleri bırakmayınız.
Bahçenizde hayvan gübresi ve çöp bulundurmayınız.