Akhisarpress.com - Akhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi, Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan’ın yolsuzluk suçlamalarına basın açıklaması ile cevap verdi.

Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, konuşmayı Kooperatif Başkanı Hasan Genli Yaptı. Genli konuşmasında, “Yaklaşık 2 yıldır yaşadığım süreci sizler ve ortaklarımız bilmektesiniz.Kısaca hatırlayacak olursak ; Önceki yönetim döneminde hakkımda çeşitli komplo teorileri üretilmiş ve gerçek olmayan iddialar ortaya atılarak başkanlığım düşürülmüştür. O dönemde de siz basın mensuplarımıza yaptığım açıklamada boğazımdan geçmiş zimmet yada suistimalin olmadığını,alnmım ak. olduğunu,verilemeyecek bir - hesabımın olmadığını söylemiştim.Yine bunları 18 Mart 2012 tarihli seçimli genel kurulda ortaklarımıza da açıklamıştım.Ortaklarımızın bana ve arkadaşlarıma olan inancı ve güveni ile 18 Mart 2012 tarihli seçimi de başkanlığımda hazırlanmış liste kazanmıştır.Beni ve listemde yer alan arkadaşlarımı tanıyan Akhisar esnafı ve ortaklarımız hakkımda ortaya atılan iddiaların gerçek olmadığını ve inanmadıklarını daha o gün göstermişlerdir. Ben sizlerin aracılığı ile kendilerine bana olan güvenlerini boşa çıkarmadığımı iletmek istiyorum.Alman yönetim kurulu kararlarından farklı uygulamalar yaptığım iddia edilmişti.Esnaf niteliği taşımayanlara kredi kullandırdığım iddia edilmişti.Hacizli arabaya kredi verdiğim iddia edilmişti.Bütün bunların gerçek olmadığı müfettiş raporu ile ortaya çıktı.Ben müfettiş raporları gelmeden önce yapılan seçimde ortaklarımıza '' benim başkanlık dönemimde eğer bir usulsüzlük ,bir yolsuzluk var ise ben kendimi bu salonda asarım" dem iştim. Bu sözümü tekrar tekrar söylüyorum.Yapılan inceleme sonucunda müfettişler " YOLSUZLUK YOK" DEMİŞTİR.Sayın Halil İbrahim Doğan dava açıldığını söylemekte ama nedense davanın ne olduğunu aç ıklamam aktadır. Çünkü kendisi de açılan davanın bir yolsuzluk davası olmadığını bilmektedir.Müfettişler bir yolsuzluk var demişler ise bu yolsuzluğun ne olduğunu da açıklasın. Ortada şaibeli bir rapor var ise bu şaibeleri deaçıklasın. Yanlış duruşma tarihleri söyleyip de, niçin davanın ne davası olduğunu açıklamamaktadır?

Benim her zaman sizlere ve ortaklarımıza söylediğim gibi alnım aktır.Boğazımdan geçmiş tek kuruş zimmet yada yetim hakkı yoktur.Hakkımda söyleyebilecekleri tek yolsuzluğum yoktur.Bunları kendileri de bildikleri için bu davanın ne davası olduğunu açıklamamaktadır.Bu davanın ne olduğunu ben sizlere ve ortaklarımıza açıklıyorum.

Sayın müfettiş tüm dosyaları, yönetim kurulu kararlarını haftalarca en ince ayrıntısına kadar inceledi.Sonuçta hiçbir usulsüz kredinin kullandırılmadığı,yönetim kurulu kararlarının aksine hiçbir işlem yapılmadığı,tek kuruş zimmetin olmadığı,görevimi kötüye kullanmadığım, yasalar dahilinde ortaklarımızın menfaati dışında hiçbir işlem yapmadığım ortaya çıktı.Esnaf niteliği taşımayanlara kredi kullandırdığım iddia edilmişti.Yapılan denetimde kredi kullanan tüm ortaklarımızın kredi kullandıklarında esnaf niteliğini taşıdıkları tespit edildi. 105 ortağımızın krediyi kullandıktan sonra kooperatifimize asaleten borcu devam ederken vergi terk ettiği ve bunların ortaklık kaydının silinmesi gerektiği belirtilmiş , bu ortaklarımızın kaydı başkanlığımda göreve devam eden yönetim kurulunca silinmiş ve kendilerine tebliğ edilmiştir. O dönemde silinmemesinin nedeni bu 105 ortağın asaleten olan borçlarının takipte olmasıdır.Bu borçlarının takibinin sağlanması için elimizde kayıtları olması gerektiğinden dolayı kayıtları silinmemiştir.Bu konuda o zamanın mevcut yönetimi Mehmet Kulaksız,Abizer Açıkbaş,Musa Değirmenci,Cumhur Neşeli,Hasan Genli,İsmail Canerik ve Zekir Doğru hakkında kovuşturma devam etmektedir.Bu 105 ortağın kredi kullandıklarında esnaflık niteliğini taşıdıkları müfettiş denetimi sonucu tespit edilmiştir.İşte devam eden dava kredi kullandıktan sonra vergi terk edip asaleten takipte borcu olduğu için kaydı silinmemiş ortakların kaydının silinmesi gerektiğine ilişkin bir davadır.Mahkeme henüz bir karar vermemiştir.Peki ben şimdi soruyorum. 6' ben yetim hakkı mı yedim?" Yolsuzluk mu yaptım? Say m savcılık makamı Hasan Genli zimmet yaptı deyip mi dava açtı?Hasan Genli yolsuzluk yaptı deyip mi dava açtı? Hasan Genli görevini kötüye kullandı deyip mi dava açtı? Sayın müfettiş zimmet mi tespit etti?

Müfettiş raporunda tek kuruş tüyü bitmemiş yetim hakkı yediğimin yazdığını göstersinler, boğazımdan geçmiş tek kuruş zimmetin ortaya çıktığını göstersinler,hakkımda zimmetten açılmış dava olduğunu göstersinler ben seçimde söylediğim sözün arkasındayım.

Hiçbir kredinin usulsüz kullandırılmadığı,ortaklarımızın menfaatini zedeleyecek hiçbir işlem yapılmadığı daha ilk başta söylediğim gibi boğazımdan tek kuruş zimmetin geçmediği ortaya çıkmıştır.Bunu sizlere ve sizlerin aracılığı ile tüm ortaklarımıza bildiriyorum.Layık gördükleri başkanlıkta onların zararına hiçbir işlem yapmadığıma daha komplo teorileri ortaya atıldığında inanmamış olan ortaklarımıza sizlerin aracılığınız ile teşekkür ediyorum ve güvenlerini boşa çıkarmadığımı yine sizlerin aracılığı ile onlara iletiyorum.Dün ve bugün nasıl ortaklarımız için şerefimle çalışmış isem yarın da ortaklarımız için şerefimle çalışacağımı bir kez daha söylüyorum.Hiçbir zaman şan şöhret peşinde koşmadığımı, hizmet için burada olduğumu zaten ortaklarımız bilmektedir.Hakkımda gerçek olmayan iddialar ortaya atarak beni üzenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum.Tüm yönetim ve denetim kurulu olarak hem kendi içimizde hem de ortaklarımızla birlik ve beraberlik içinde onurumuzla, alnımız ak ve verilemeyecek hiçbir hesabımız olmadan tüm ortaklarımıza saygılarımızı sunuyoruz.Bu vesileyle bu Pazar 10.03.2013 tarihinde yapılacak Genel Kurulumuza tüm ortaklarımızı bekliyoruz.” Dedi.