Akhisarpress.com - Akhisar’da 17 Şubat’ta Kadın Girişimciler Kurulunun öncülüğünde eski Belediye Hizmet binası önünde başlayan Erken Teşhis Kanser Tarama aracı önünde 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlaması yapıldı.

17 Şubat tarihinde başlayan kanser tarama işlemlerinde bugüne kadar 500 kadına mamografi ve 320 kadına da simir taraması yapıldığı öğrenildi.

Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise Şükran Füzün yaptığı konuşmasında; “Yaklaşık olarak 17 Şubat’tan beri aralıksız kanser taraması yapıyoruz. Taramamızın bugününde de 8 Mart Kadınlar günü nedeniyle hep birlikte olmak istedik. Hep birlikte kutlama yapmak istedik. Değerli sivil toplum örgütlerimiz, hastanemiz başhekimi, parti kadın kolları, oda temsilcilerimiz ve kadın misafirlerimiz buradalar. Biz kadın girişimciler kuruluyuz. Biz iş ve icraat üreten bir kuruluz. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca; “Burada yapılan uygulama önemli bir etkinlik, bunu en iyi hastane çalışanları olarak ekibim ve ben biliyoruz. Kanser vakasının ileriye yönelik nasıl tedavi edildiği, nelere yol açabildiği gerçekten çok önemli bir konu. Bu tip konuların erken teşhis edilmesi toplum sağlığı açısından önemlidir. Kadın girişimciler kurulunu, toplum sağlığı merkezi başkanlığını ve tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi olarak bu tür konulara maddi manevi arkasındayız. Tekrardan Dünya kadınlar gününüzü kutluyorum.” Dedi.

Akhisar Toplum Sağlığı başkanı Öznur Bambal; “17 Şubat’tan beri burada biz 500 kadınımıza mamografi çekimi, 320 kadınımıza simir taraması yaptık. Umuyoruz sonuçlarımız üzücü olmasın, yada yakaladıklarımız erken safhada olsunlar. Çalışmalarımız çok güzel devam ediyor. Bütün Akhisar hanımlarına çok teşekkür ediyorum. Şükran hanım başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının destekleri çok büyük, banka müdürlerimiz, devlet hastanemiz Akhisar Belediyesi bize sağladığı sınırsız imkanları ve en çokta Akhisar kadınlarına bu taramaya sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Akhisar Genç İş Adamları Derneği başkanı Özkan Kalın; “Kadın girişimciler kurulunun her zaman yanındayız. Bu vesileyle dünyamızdaki buradaki tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım” dedi.

Akhisar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Gülşah Çorukman; “Bu güzel projeyi hazırlayan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz kadınlar olarak her zaman bir adım öndeyiz. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Buradan tüm kadınların gününü kutluyorum.” Dedi.