Gördesliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadir German, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Kollu, Tahsin Arslan, Tuncay Çelik, Özcan Arslan, Ali Aktaş, Basri Eroğlu, Aziz Işık, İlyas Aydın, Fatih Bodur'un düzenlediği lokma hayrına katılım yoğun oldu.

Akhisar ilçe Müftülük Vaiz'i Habil Keske ve Sarı Ahmet Paşa Aşevi Müdürü emekli İmam Hatip Ali Doru'nun okuduğu Kur'anı Kerim ve duasından sonra basına bilgi veren GÖR-DER Basın halkla ilişkiler sorumlusu Süleyman Kollu;" Gördesliler Derneği olarak tarihimize ışık tutmuş aynı zamanda Kuva-i Milliye döneminde Gördes ve çevre ahalisinin kurtulması için Yunanlarla savaşırken 17 Mart 1922’de şehit olan Türk kadınının önderlerinden Şehit Makbule hanımın hatırasını yaşatmak ve tüm şehitlerimizin ruhuna gitmesi için Kuran-ı Kerim tilaveti ve lokma hayrı düzenledik. Rabbim bu tür kurtuluş harplerini bir daha yaşatmasın diyoruz. Lokma hayrımızı Allah kabul etsin " dedi.

Gördesli Şehit Makbule hanımın anısına yapılan lokma hayrına CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Cumhur İttifakı Akhisar Belediye başkan Adayı Hüseyin Eryüksel, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün, Millet İttifakı Belediye başkan adayı Ecz. Besim Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Orkun Şıktaşlı, Siyasi Parti başkanları ve yöneticileri, Esnaf Oda başkanları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.