Akhisar’da yaşayan 15 binin üzerinde Gördeslinin olduğunu belirten başkan Nadir German “amacımız bu insanların birbirlerinden haberdar olabilmelerini sağlamak. Kültürümüzü, tarihimizi ve zenginliklerimizi yaşadığımız şehirde kardeşçe ve dostça paylaşmak. Bunun için önümüzdeki günlerde yapacağımız birçok etkinlik var. Bunlardan bazıları her hafta farklı meslek grupları ile toplantı ve ziyaretlerle görüşülmesi, Gördes köylerine ve tarihi, kültürel miraslarımızın olduğu yerleşimlere Akhisardan Pazar günleri geziler düzenlemek, yaklaşan ramazan ayında insanımızı bir araya getirecek sokak iftarı düzebnlemek gibi bir çok çalışmamız var. Bu konuda hem yönetim, hem üyelerimiz ve akhisarda yaşayan birçok kurumda görevli olan hemşerilerimizden, halkımızdan  destek, katılım bekliyoruz. Amacımız “ben yok biz varız. Biz büyük bir aileyiz” düşüncesini yaşatmaktır” dedi.

Kahvaltılı toplantıya katılanlar da böyle bir etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ bizler Gördesliler derneğinin kuruluşundan bu yana yaptığı birçok başarılı etkinliği gıpta ile takip ediyoruz. Bundan sonra ulvi bir amaç için yaptığınız tüm faaliyetlerinizde yanınızda olmaktan, destek vermekten onur duyar, menün oluruz “diyerek teşekkür ettiler.

Öte yandan hafta içi görder lokalinde gün yapan kadınlara teşekkür eden başkan German “bizler burada kültürümüzü, geleneğimizi, dostluğumuzu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu tür toplantı ve günlerinizde dernek lokalimizi kullanarak bizlere destek olduğunuz için sizlere  çok teşekkür ediyorum.Kapımız her zaman açıktır” dedi. 

GHA / Süleyman Kollu