Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Akhisar Gençlik Merkezi tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlılık oluşturmak amacıyla “Goalball” oyunu düzenlendi.

07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile altıncı hissin eğlence ve duyarlılıkla buluştuğu “Goalball” oyunu oynandı.

3 kişilik iki takımla oynanan oyunda öğrencilerin gözleri bağlanarak engelli sporcuların da spor yapabileceği ve hepimizin birer engelli adayı olabileceği anlatılıp görme engellilerin nasıl yaşadığını daha iyi algılayabilmeleri için öğrencilerin empati yeteneklerinin arttırılması amaçlanan etkinlikte  toplum ne kadar çok empati kurarsa engellilerimizin yaşadıkları zorlukların ve engellerin azalacağı mesajı verilmeye çalışıldı. Bizlere ev sahipliği yapan  Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ceyhun Fidan’a, idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine duyarlılıklarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.