Sunuculuğu CHP Gençlik Kollarından Ecem Akkuz ve Hakan Dikilikaya'nın panel programı Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
 
Panele CHP Grup Başkan vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer, İlçe başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Sevilay Büyükyazgan yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

ŞAHİN; CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI DEVŞİRDİLER
           
Panelin açılış konuşmasını CHP İlçe başkanı İsmail Şahin yaptı. İsmail Şahin;" Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı İsmail Şahin; “ Bugün Cumhuriyetimizin 93. yılını  kutlarken ülkemizin ne durumda olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kaçak sarayda oturan adam ben Lozan’ı başarı olarak görmüyorum diyor. Türkiye ekonomide küresel sermayenin açık pazarı haline gelmiştir. Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek devşirdiler. Özelleştirme değil güzelleştirme yaptılar.”

GÜNEY DOĞU KAN GÖLÜNE DÖNDÜ
 
İsmail Şahin;" Türkiye’nin güney doğu bölgesinin kan gölüne döndüğünü belirten Şahin; Ülke 2002’de bu kadroya teslim edildiği zaman terör sıfır noktasındaydı. Şimdi Türkiye’nin güney doğusu kan gölü halinde. Hepimiz bugün şehit gelecek mi korkusu içerisindeyiz. Gencecik evlatlarımızı bu iktidarın beceriksizliği yüzünden toprağa veriyoruz. Bu kadro ülkeyi yönetemiyor. 15 Temmuz’da bir kalkışma oldu ama arkasından gerçek darbe oldu. OHAL ile Türkiye’de olan azıcık demokraside rafa kalktı. Bütün siyasi partilerde FETÖ örgütü var ama tek AKP’de yok. Bu kadro bizim aklımızla alay ediyor. Adım adım Almanya’nın Nazi dönemine gidiyoruz.”

BUNLAR VAHDETTİN ARTIKLARIDIR
 
Türkiye’nin uçurumun kenarında olduğu belirten İsmail Şahin; Ulu Önder Atatürk benim iki tane onur duyduğum olay var demiştir. Birincisi Cumhuriyet, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir demiştir. Unutmasınlar, Cumhuriyet Halk Partililer, Atatürkçüler, devrimciler, solcular ve sosyal demokratlar bu kadronun emellerini asla gerçekleştiremeyecekler. Bizim kanlarımızı dökmeden bu ülkede ne başkanlık nede faşizm gelir. Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyetin kazanımlarını hayatın her anında bu Vahdettin artıklarına anlatmak mecburiyetindeyiz. Bunlar Vahdettin artıklarıdır. Artık uçurumun kenarındayız” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL; AKHİSAR’DAKİ CUMHURİYETÇİLERE GÜVENİYORUZ
 
CHP Grup başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel; “ Atatürk o köstekli saati taşımıyor olsaydı o kalbine giden kurşun onu orada şehit edecekti. O Cumhuriyet için, bağımsızlık için, anti emperyalist mücadele için ve genç Türkiye Cumhuriyeti için canını ortaya koydu. O yüzde 25, yüzde 40, yüzde 53 gibi değil yüzde 100’ün mutabakatıyla bu ülkenin kurtarıcısı ve ulu önderidir. Atatürk’ün istemediği makamı bugün kendisi için isteyenler var. Vatandaşa şunu söyleyin; Atatürk’ün kendine layık görmediğini kendine layık gören adamdan ne başkan ne Cumhurbaşkanı nede adam olur. Çok zor bir süreç geçireceğiz ama bu sürecin içinden sizin bizim yüreğimizdeki Cumhuriyet sevgisi bu hayali kuranları geri püskürtecek. Akhisar’daki Cumhuriyetçilere sonuna kadar güveniyoruz.

MİLLETVEKİLİ BİÇER; EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
 
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer; “ Cumhuriyet’in 93. yılını kutluyoruz. Ahmetli Anadolu Lisesinde okul müdürü Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için oluşturulmuş çalışmaların hepsini tek tek inceleyerek o şiirlerde, marşlarda Atatürk’e övgü içeren bütün cümlelerin üstünü çizdirmiş. Çok sayıda veli il milli eğitim müdürlüğüne ve bakanlığa şikayette bulundu. Ancak konuyla ilgili şikayetlerinden bir sonuç alamayınca bende konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi verdim. Bütün Türkiye’den bana o müdürü afişe etmem için yazıyorlar bizde onu adalete teslim edeceğimizi söylüyoruz. Cumhuriyet’e sahip çıkmamız gerekiyor. Bu direnişte ve kutsal mücadelede birbirimize daha çok ihtiyacımız var. 93. kuruluş yıldönümümüz, en büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

GAZETESİ YAZARI İSMAİL SAYMAZ

CHP İlçe teşkilatının düzenlediği panelde Hürriyet Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz; Cumhuriyet Bayramı, Atatürk ilke ve inkılapları, Demokrasi Halkları konuşmaları Akhisarlı CHP'liler tarafından büyük ilgi gördü. Yaklaşık 1 saat süren panel soru cevap şeklinde devam etti.
(KM-BG)