FETÖ kapsamındaki soruşturma dahilinde tutuklanan ve Akhisar’da muhasebecilik yapan Feza Yavuzkasap aynı zamanda Akhisar Belediyesi MHP Meclis Üyeliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği de bulunuyor.
 
MECLİS ÜYELİĞİ GÖREVİ NE OLACAK?
 
Bilirkişilerden alınan bilgilere göre 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti listesinden meclis üyesi adayı olup kazanan ve ardından MHP saflarına geçen Feza Yavuzkasap’ın yerine geçecek meclis üyesi ise şimdiden merak konusu oldu. Akhisar Belediye Meclisinde yaşanan bu olayın Türkiye’de ilk kez yaşanacağı bildirildi.
 
Öte yandan MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu Akhisar Press Haber’e yaptığı özel açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Meclis üyemiz Feza Yavuzkasap şuanda parti tüzüğümüzde de yazılı şekilde tutuklu olduğu için mazeretli sayılmaktadır. Genel merkezimizle de görüştüm kendisinin hüküm giymedikçe mazeretli sayılacağından dolayı hiçbir karar veremeyiz. Aynı şekilde mecliste de tutuklu olduğu için mazeretli sayılacaktır. Hüküm kesinleştiğinde ilçe seçim kurulunun kararı bekleyeceğiz” dedi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Feza Yavuzkasap