Bu yıl 556.’sı düzenlenen Çağlak Festivali etkinlikleri kapsamında Hüsnü Kahraman Gölet Sağlıklı Yaşam Merkezinde kurulan stantlara esnaflar tarafından yeterli talep görmedi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Akhisar Belediyesi tarafından Çağlak Festivali’nin organizasyonunun özel bir firmaya verildi. Firma tarafından Gölette kurulan stantların yarısından boş kaldı. Stant satın alan esnaflar ise gerekli organizasyonun, etkinliklerin yapılamadığı ve yer fiyatlarının geçtiğimiz senelere göre yüksek olması olduğunu ifade etti. 

Konu ile ilgili mikrofon uzattığımız esnaflardan bazıları; “Bu sene organize sıfır. Organize diye bir şey yok. Burada zarar yazıyoruz. Biz buraya büyük umutlarla geldik, stantlar bomboş ilgi yok. Belediye gelip kimsenin derdini sormuyor. Konuştuğumuzda o onun üstüne o onun üstüne atıyor. Olan esnafa oluyor. Biz kimde suç olduğunu da anlayamadık. 

Birisi Büyükşehir ile Akhisar Belediyesi arasında geçen bir rant kavgası diyor. Birisi organize edemediler diyor. 12 gün önce ihaleye veriyorsunuz bu sürede olabilecek şey bu kadar. Biz memnun değiliz bu sene çok hayal kırıklığına uğradık.” Dedi.

Bir diğer esnaf ise; “Yer kiraları çok yüksek olduğu için hiçbir esnaf buraya gelmiyor. Bizde geldiğimize pişman olduk. Konser yok etkinlik yok. Paramızı verdiğimiz için burada beklemek zorundayız. Yapacak başka bir şeyimiz yok.” Dedi.