Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da yaşanan yangın sonucu evleri zarar görerek mağdur olan ailelere yardım elini uzatarak ev eşyası ve beyaz eşya desteğinde bulundu. Yapılan yardım, zor durumdaki ailelerin yüzünü güldürdü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik anlamında da çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ürettiği projeler ve yaptığı destekler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesinde yaşanan yangından dolayı evleri zarar gören ve mağduriyet yaşayan ailelere yardım elini uzattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Merve Ateş, Akhisar’da evleri yangında zarar gören aileleri evlerinde ziyaret ederek acılarını paylaştı, ev eşyası ve beyaz eşyalarını teslim etti. Daire Başkanı Merve Ateş’e, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri eşlik etti. 

Yangın Mağduru Aileler Evlerinde Ziyaret Edildi

Akhisar’daki mağdur ailelere yapılan ziyarette Başkan Merve Ateş’in ilk durağı Kethüda Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe Uzun ve kızı Sevgi Aydın’ın evi oldu. Yaşanan yangında evleri zarar gören ve kullanılamaz hale gelen Ayşe Uzun ve kızı Sevgi Aydın’ı evinde ziyaret ederek eşyalarını teslim eden Başkan Ateş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Ateş, Koordinatör Ensivri ile birlikte Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Sevimler’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Ulucami Mahallesi’ndeki yangında mağdur olan Mehmet ve Güldane Ağır çiftini evinde ziyaret etti. Çifte geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ateş, aileye eşyalarını teslim etti. 

“Yanınızdayız” Mesajı

Yayakırıldık Mahallesi’ndeki Hasan Erengül’e yapılan ziyarette ise Başkan Ateş işletmesini yaptığı kahvehanede çıkan yangından dolayı zarar gören Erengül’e televizyon hediye ederek Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin acılarını paylaştığını iletti. Başkan Ateş, Akhisar Koordinatörü Ensivri ile son olarak Mecidiye Mahallesi’ndeki Bayram Yakın’ı yaşadıkları yangın sonrası zarar gören evlerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yangın sonrası kullanılmaz hale gelen evi yerinde inceleyen Başkan Ateş, yangın mağduru Bayram Yakın’a geçmiş olsun dileklerini ileterek eşyalarını teslim etti. Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve Mahalle Muhtarı Akif Mezineler’in de hazır bulunduğu ziyarette yangın mağduru Bayram Yakın’ın ihtiyaçlarının giderilmesi için yanlarında olacaklarının sözünü verdi. 

İlk Yardım Eli Büyükşehir’den

Yapılan ziyaretlerde yangın mağduru aileler ile konuşan Başkan Ateş ve Koordinatör Ensivri, ailelerin çeşitli kurumlara yaptıkları yardım başvurusuna karşılık ilk yardım elinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden geldiğini öğrendi. Mağdur aileler, yapılan yardımlardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti.