Akhisarpress.com - Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Mali Genel Kurul Toplantısı siyasilerin tartışmalarına neden oldu. Verilen konuşma süresini aşan AKP Milletvekili Uğur Aydemir kooperatif üyeleri tarafından protesto edildi. Akdemir’i eleştiren CHP Milletvekili Hasan Ören 17 Aralık operasyonunu hatırlatarak “Milletvekili buraya gelip ‘esnafın durumu gayet iyi’ diyebiliyorsa, ben buna şüpheyle bakarım” dedi.

Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61.’ci Genel Kurul Toplantısı Akhisar Spor Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AKP Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AKP Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Milletvekili Hasan Ören, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Vehbi Bakırlıoğlu, Belediye Başkanı ve AKP başkan adayı Salih Hızlı oda başkanları ile kooperatif üyeleri katıldı.

Mali Genel Kurul Toplantısında gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasından sonra Milletvekillerine Divan Kurulu tarafından 10 dakikalık konuşma süresi verildi. İlk konuşmayı yapan Akhisarlı AKP Milletvekili Uğur Aydemir, iktidarları döneminde yapılan yatırım ve iyileştirmeleri yaptığı konuşmasında süresini aşırı derecede aşması kooperatif üyelerinin protestosu karşısında adeta neye uğradığını şaşırdı. Kürsüyü daha fazla işgal etmemesi yönünde uyarılara rağmen konuşmasını sürdüren Aydemir, Akhisarlı esnafın tepkisini çekti.

İkinci olarak kürsüye çıkan CHP Milletvekili Hasan Ören Konuşmasında AKP Milletvekili Uğur Aydemir’in sarf ettiği sözleri hedef alarak “İktidar partisinin bir milletvekili buraya gelip ‘esnafın durumu gayet iyi’ diyebiliyorsa, ben buna şüpheyle bakarım 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde bu ülkedeki insanların borcu eski parayla 6,5 katrilyon liraydı. 2013 yılında ise bu rakam 321katrilyona çıkmış. 2002 yılında çiftçinin borcu 5 katrilyon iken, 2013 yılı itibariye 39 katrilyona çıkmış. Yine 2002 yılında 1 katrilyonluk protestolu senet varmış. Geçtiğimiz sene itibariyle bu rakam 6 katrilyona ulaşmış. Bu nasıl bir ekonomi, eğer Türkiye’de ekonomi iyiyse neden ödenmeyen çek sayısı 2 milyona ulaşmış. Bakın 2002 yılında ülkede işsizlik oranı yüzde 8 iken, bugün yüzde 9.4 yükselmiş. En önemlisi ise bir aile 100 lira kazanırken bunun 4 lira 30 kuruşunu borçlanmış gözüküyordu. Şimdi ise 100 lira geliri olan bir aile 51 lira borçlanıyor” Eleştirilerini sürdüren ve AKP iktidarının gözünü esnaf parasına diktiğini iddia eden Hasan Ören sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu gemi batıyor. Sayın milletvekilim ‘esnaf kefaletin verdiği paraları babaları oğullarına vermez’ diyor. Peki kutudan çıkanları kim vermiş. Hanginizin evinde 7 tane para kasası var. Halk Bankası genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularının içinden çıkan 4,5 milyon dolar için ne kılıflar uydurmaya kalktınız. Yardım parası dediniz. Peki, bu parala Akhisar’ın Yeni Cami önünde Cuma namazından çıkanlar mı koydu ayakkabı kutusunun içine. Öyle ise neden kutunun içinde Türk lirası yok. Yoksa Amerikalılar geldi de Cuma namazından sonra ceplerinde ki dolarları mı attılar oraya.” dedi.

CHP’li Ören’in konuşmasını ardından kürüye çıkan AKP Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi Ören’in eleştirilerine yanıt verdiği kısa konuşmasında kooperatif üyelerinin çoğu salonu terk ettiler.