On bir ayın sultanı Ramazan ayı, bu yıl Akhisar’da daha coşkulu bir şekilde yaşanıyor. Türkiye’nin en eski 2’inci festivali olan ve bu yıl 560’ıncısı kutlanan Çağlak Festivali için Gölet alanında oluşturulan festival sokağındaki stantlara vatandaşlar akın ediyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, eşi Özge Dutlulu ile festival sokağındaki esnafları ziyaret ederek ‘hayırlı işler’ dileğinde bulundu. Vatandaşlar ve esnaflar böyle etkinliklere uzun yıllardan beri özlem duyduklarını belirterek Başkan Dutlulu’ya teşekkür etti.

Akhisar halkının Ramazan ayını doyasıya yaşaması ve eski Ramazanlara olan özlemlerini giderebilmeleri için Akhisar Belediyesi tarafından oluşturulan festival sokağını ziyaret eden Başkan Dutlulu’ya, vatandaşların ilgisi büyük oldu. Stant açan esnaflar, kazançlarının çok iyi olduğunu belirtirken, vatandaşlar da Ramazan ayında çeşit çeşit stantları gezerek alışveriş yapabildiklerini ve keyifli vakit geçirebildiklerini dile getirdi. 

560. Çağlak Festivali’nin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle, eski Ramazan aylarına duyulan özlemin festival sokağında yeniden canlandığına değinen Başkan Dutlulu, “Çağlak Festivali kapsamında esnaflarımızın Gölet alanında açtıkları stantları gezerek hayırlı işler ve bol kazançlar dileğinde bulunduk. Eski Ramazan ruhunun yeniden canlandığını ve vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirdiğini görmek bizleri mutlu etti. Esnafımız da vatandaşımız da mutlu. Tüm halkımıza mutlu, huzurlu, bereketli ve hayırlı ramazanlar dilerim” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekilmek için sıraya girdi. Esnafların standına konuk olan Başkan Dutlulu, bilgiler aldı ve bazı stantlardan alışveriş yaptı.