10 yıldır Akhisar Çiftçi Malları Koruma başkanlığı görevini yapmaktayım. Yönetim kurulumuz Nahit Özkırmızı, Orhan Opçin, Vedat Öğütveren ve Turan Candur’dan oluşmaktadır.

Büyükşehir yasası ile Akhisar merkeze bağlanan korumalar SGK borçları ve çalışanların alacaklarıyla tarafımıza devrolmuştur. Mahallelerinde Merkeze bağlanmasıyla 32 personelle hizmet vermektedir.

‘’34. maddede yapılan değişiklikle (isteyen) kendi koruma tedbirlerini olan korumadan çıkabilir’’ maddesi değişikliği ile korumaların yetki ve tahsilâtları azalmıştır.

Mahalle korumaların SGK borçlar, Akhisar merkez daha önceki SGK borçları ve şuan ki ödeme koşullarındaki imkânsızlıklar sebebiyle SGK borçları birikmiştir. Asıl olan çalışanların maaşları öncelikle ödenmiştir.

Akhisar ÇMK Başkanlığı her yıl düzenli olarak Kaymakamlık ve İlçe Tarım tarafından denetlenmektedir. Akhisar ÇMK Başkanlığının herhangi bir kurum, kuruluş ve çalışanına hiçbir borcu yoktur. Kasasından herhangi bir açık yoktur. Sadece SGK borçları vardır. 08.04.2019 tarihinde görevi devralan ve daha önce yönetimimizde olan bulunan Vedat Öğütveren’de doğrulayacaktır.

Akhisar ÇMK Başkanlığı yeni yönetiminde başarılar dilerim.