Dernek binası önünde düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Dernek Başkanı Müslim Yılmaz “Biz kültür ve dayanışma derneğiyiz. Bu vesile ile kültürümüzü yaşatıyoruz. Bir milletin kültürü yaşatılırsa o milletin yok olma ihtimali asla yoktur. Biz de bu kültür etkinliklerimizi canlı tutarak birbirimize kenetlendiğimizde bu ülkeyi bölmek isteyen hainlerin düşünceleri kursaklarında kalacaktır.

Biz Tanrı Dağı’nın çocukları kandil dağının hainlerine bu cennet vatanı asla böldürtmeyeceğiz. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen bütün terör örgütlerini biz dadaşlar olarak şiddetle lanetliyoruz.  Bayrak bir milletin onuru, şerefi ve namusudur. Bu değerlerimizi koruduğumuzun simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasını sağlayan Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şifa ve esenlikler diliyorum. Akhisar Erzurumlular Derneği Başkanı olarak 21 Temmuz -7 Ağustos 1919’da yapılan Erzurum Kongresi’nde alınan kuralların iki maddesini sizlere hatırlatmak istiyorum. 1. Milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür parçalanamaz. 2.Manda ve himaye kabul olunamaz. Bu duygularımla bugün gerçekleştirdiğimiz aşure etkinliğimize teşrif eden herkese saygılarımı sunuyorum. Bu etkinliğimizi gerçekleştiren yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Hilaliye din görevlisi Şeref Özdemir ve Hicret Cami din görevlisi Abdullah Akarsu’nun okuduğu dua ile aşure dağıtıldı. Aşure etkinliğine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, yönetim Kurulu, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve yönetimi, CHP Akhisar İlçe teşkilatı, Akhisar Cemevi Başkanı ve davetliler katıldı. (E.Ç.)