Toplantının başında Kurum Müdür Yardımcısı Özkan MUTLU tüm öğreticilere Halk Eğitimi Faaliyetleri ile ilgili dikkat edilmesi hususlar konusunda bir bilgilendirmede bulundu. Kurumun işleyişi ile ilgili sunumun ardından Kurum Müdürü Süleyman ERDEM Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2019 yılındaki çalışmalarının değerlendirmesini yaparak gördüğü problemleri  vurguladı ve çözüm 2020 yılı içerisinde hedeflerini bir kez daha hatırlattı. 

ERDEM:2019/2020 Halk Eğitimi faaliyetlerinin 2019 yılındaki ilk 4 aylık dönemini bugün itibarıyla bitiriyor ve 2020 yılı Ağustos ayına kadar olan döneme belirlediğimiz hedefler doğrultusunda devam ediyoruz.2019 yılının Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık ayından oluşan 4 aylık döneminde şu ana kadar  350 kursumuz açılmış olup 8000 vatandaşımızın bu kurslara kayıtları yapılmıştır. Önümüzdeki dönemde 2020 Ağustos ayına kadar 400 kurs daha açarak 12000 vatandaşımıza daha ulaşma hedefimiz var. Yani 2019/2020 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda 750 kurs ve 20000 vatandaşımıza kurslarımızdan yararlandırmış olmayı hedefliyoruz. Bilgi ve teknolojinin büyük aşama kaydettiği bu çağda teknolojinin olumsuz etkilerini de en üst seviyede toplumun tüm kesimlerinde hissediyoruz. Bizler 7-77’ye tüm vatandaşlarımıza ulaşan ya da ulaşmayı hedefleyen Hayat Boyu Öğrenme Kurumları olarak  çağın getirdiği bu olumsuzlukları en aza indirmek için tüm gücümüzle sahadayız. Devletimiz her bir vatandaşının eğitimden yararlanmasına bu kadar hassas davrandığı bu dönemde bizlere İlçelerimizde sağladığı bu imkanları fırsata çevirmeliyiz. Verilen bu imkanlar devletimizin bir tek vatandaşının eğitimi konusunda dahi ne kadar hassas olduğunu bize gösteriyor. Bizlerde Halk Eğitimi ailesi olarak Cumhurbaşkanımızın, Milli Eğitim Bakanımızın da öncülüğünde  7’den 77’ye Halk Eğitimi faaliyetlerinin toplumun en büyük çözümlerinden biri olarak gördüğümüzü Halkımıza yönelik kurslarımız, seminerlerimiz,faaliyetlerimiz ile gösterme çabasındayız. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Halkımıza bir tuş mesafesindeyiz. Buyurun Halk Eğitimi Merkezimize gelin; sizler bize gelemezseniz bizler sizlere ulaşalım.2019 yılı içerisinde şu ana kadar koyduğumuz hedeflerin yakalanmasında destekleri ve emekleri olan İlçe Kaymakamımız Sayın Sabit KAYA  başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze,Kurumda gecesini gündüzüne katarak çalışan kıymetli idareci arkadaşlarıma,mahalle muhtarlarımıza,İlçemiz okullardaki idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza, usta öğreticisi arkadaşlarımıza, yardımcı hizmetlerde çalışan arkadaşlarımıza, birlikte çalıştığımız tüm kamu kurum ve kuruluşlarına,sivil toplum kuruluşlarımıza  tüm paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.2020 yılının hayırlı ve başarılı geçmesi için bizler üzerimize düşeni yapacağız gayret bizden başarı Allah’tandır.

2019’un son değerlendirme toplantısı öğretmen ve usta öğreticilerin Halkımıza yönelik devam ettirdiği kurslarımızın daha verimli ve disiplinli olarak devam etmesi adına karşılıklı soru cevap bölümü ile sona erdi.