Akhisarpress.com - Yazar Ramazan KAYAN, Ensar Vakfı Akhisar Şubesi’nce düzenlenen konferansta bir konuşma yaptı. Akhisar Belediyesi Meclis Salonundaki konferansa yoğun bir katılım oldu.

Ramazan KAYAN konuşmasına, Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabia Meydanı’ndaki direnişin yüzüncü günü nedeniyle tüm izleyicilere Rabia selamı yaptırıp tekbirler getirterek başladı.

Daha sonra Ramazan KAYAN “Vahiyle Var olmak” konulu konuşmasını yaptı. Konuşmasını, “Şahsiyet, Aidiyet ve Hareket” olmak üzere üç alt başlık halinde sundu. Özellikle “şahsiyet-şahıs” ayırımına vurgu yaptı. Modern hayatın insanları şahsiyetsizleştirip tekil şahıslar haline getirmesi üzerinde durdu. İslam’ın ise insanları kişilik sahibi şahsiyetler haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Aidiyet konusu üzerinde de duran yazar insanın , “Allah için ve Ahiret için yaşama” gibi değerleri yitirdiği tespitini yaptı. Bu değerlere dönüşün “Tevbe,Tevhid ve Takva” ile mümkün olacağını belirtti.

“Hareket” konusunda ise insanların sorumluluk yüklenip bunun gereği doğrultusunda harekete geçmesinin önemi ele aldı. Bu konuya örnek olması açısından Siena Leone’den Musa BANGURA’nın destansı hidayet ve mücadelesini anlattı. Rahiplikten İslam’a geçen Musa’nın “ihtidası” salondaki izleyiciler tarafından hayret ve ilgiyle dinlendi.

Ensar Vakfı Akhisar Şubesi’nce her hafta Vakıf Merkezinde “Cuma Konferansları” nın devam edeceği duyurusuyla program sona erdi.