Engin Akyüz ile konuşuYORUM bu hafta "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısı ile Akhisar Belediyesinin üç farklı partiye mensup Bayan Meclis Üyelerini ağırladı. Manisa Medya TV'de cuma günleri saat 20:00'de canlı olarak yayınlanan programa; Adalet ve Kalkınma Partisinden Şemsi Okur, Cumhuriyet Halk Partisinden Aynur Üngün ve Milliyetçi Hareket Partisinden Fatma Kocabıyıkoğlu konuk olarak katıldı.

Konukların kendilerini tanıtımı ile başlayan programda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesi Aynur Üngün tarafından anlatıldı. 1857 yılında 129 kadının öldürülmesinin vahim bir olay olduğu ve tüm insanlığı üzdüğü için anıldığını ve 1921 yılından beri de Türkiye'de Kadınlar günü olarak kutlandığı da Şemsi Okur tarafından anlatıldı. Fatma Kocabıyıkoğlu'da Türkiye'de ve dünyada bugün ile ilgili olarak yapılan aktivitelerden bahsetti.

Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Meclis Üyesi Şemsi Okur, kadın ve erkeğin fiziksel farkları haricinde eşit olduğunu, çalışma hayatında da kadınların her işi başarı ile yapabildiğini, kadınların önemli görevlerinin başında, doğurdukları çocuklarını Vatana ve Millete layık hayırlı evlatlar yetiştirmek olduğunu, evde kayınvalidesine bakan bir gelinin sosyal yardımlaşmadan maaş aldığını, sokakta kalan ve muhtaç durumda olan bir kişinin belediyeye müracaat ederek huzurevinin misafirhanesinde kalabileceğini anlatarak kadına şiddetin önce ailede verilen doğru eğitim ile azalacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Aynur Üngün; dünyadaki işlerin % 66 sının kadınlar tarafından yapıldığını fakat toplam gelirin %10 una kadınların sahip olduğunu ve yine dünyadaki malvarlığının % 1 inin kadınlara ait olduğunu bunun bir çelişki olduğunu; kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını, kamuoyunda Özgecan yasası olarak bilinen yasanın çok önemli olduğunu ve iyi hal indiriminin uygulanmaması gerektiğini anlatarak eğitimin öneminden bahsetti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Belediye Meclis Üyelerinin önseçim ile seçilerek göreve geldiklerini ve kadın erkek ayrımının olmadığını anlatan Üngün Akhisar Belediyesinin ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye meclis Üyesi Fatma Kocabıyıkoğlu ise; Kadına Taciz ile ilgili, fiziksel olarak bizden daha zayıf bir insana fiziki yada psikolojik baskı yapmanın yanlış olduğunun eğitim ile anlatılması gerektiğini, kadınları taciz eden kişilerin "nasıl olsa beni şikayet edemez" mantığına sığındığını ve tacize uğrayan kişinin de suçlu olabileceğinin düşünülmesinin yanlış olduğunu anlattı.

Çalışan bayanların sorunları ile ilgili, toplumsal önyargılardan kaçınılması gerektiği, çocuklu bayanların çocuklarına vakit ayıracakları için iş başvurularının reddedildiğini belirten Kocabıyıkoğlu, Akhisar Belediyesine ait şantiye alanının satılacağını, Büyükşehir Belediyesinin buranın 5000 m2 sine Kültür Merkezi yapmayı planladığını ve görüşmelerin devam ettiğini, Büyükşehir Belediyesinin Akhisar ile ilgili otogar, hal ve mezbaha projelerinin olduğundan bahsetti.

Programın son bölümünde Akhisar TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı N.Şükran Füzün'ün Kadın Belediye Meclis Üyelerine tüm kadınlar adına gönderdiği çiçekler Engin Akyüz tarafından takdim edildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile canlı olarak yapılan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programında üç faklı partiye mensup Kadın Meclis Üyelerinin birlik beraberlik ve kardeşlik üzerine sohbet etmeleri ve hizmet odaklı konuşmaları kayda değer idi.