Akhisar Üniversitesi kurulması için (AKSEK) Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 75 engelli kendi aralarında topladıkları 6100 lirayı Akhisar Üniversitesi Kurulması ve Yaşatılması Derneğine arkadaşları Engin İdiz aracılığı ile bağışladılar.

Akhisar Üniversitesi Kurulması ve Yaşatılması Derneğin onursal başkanı kaymakam Kamil Köten’in makamında, dernek başkanı belediye başkanı Salih Hızlı, AKSEK Sevgi Çocukları Derneği başkanı Halil Hatip ve yönetim kurulu üyeleri, Sosyal Hizmetler ilçe Müdürü Suudi Arslan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nuray Bayraktar’ın katıldığı toplantıda Engelli Engin İdiz sembolik olarak hazırlanan çeki kaymakam ve belediye başkanına verdi. Kaymakam Kamil Köten, “Bu çekin anlamı çok büyük. Maddi değerinin yanında manevi değeri parayla ölçülemeyecek kadar büyük. Eğitim gören arkadaşlarıma, kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Örnek olmasını diliyor, kişi ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin de en kısa zamanda Akhisar Üniversitesi kurulması için seferber olacaklarına eminim.” Dedi.

Dernek başkanı Belediyeye başkanı Salih Hızlı’da, “Akhisar üniversitesi için bu hareket çok önemli. Bu bağış karşısında duygulanmamak mümkün değil. Birliktelik için de çok önemli. Merkezin öğretmenlerine, çalışanlarına özellikle eğitim gören kardeşlerimin karşısında saygı ile eğiliyorum.”

AKSEK Sevgi Çocukları Dernek başkanı Halil Hatip, “Bu sembolik çekin üzerindeki yazıda çok önemli. “Engellilerden Akhisar için engelsiz bir Üniversite için” yazıyor. Bizlerin kurulmasında ilk adıma atan Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) vakfının kurucularına, görev yapan yöneticilerini unutmamak gerekir. Vakıf her zaman her yerde Akhisar için çok önemli projeler üretmiştir, üretmeye devam edecektir. Büyük destek aldığımız AKSEK vakfı ve tüm Akhisarlıların da katkıları ile AKSEK Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezini daha da büyüterek topluma kazandırmak istiyoruz.” Dedi. Engelli engin İdiz ve merkezin yöneticileri ve dernek üyeleri çekle birlikte toplu resim çektirdiler.