Haber Merkezi - EGM, zihinsel engelli çocukların kaybolmaları halinde daha önceden alınan parmak izleriyle bulunmalarına yönelik proje Akhisar’da da hızla devam ediyor.

Sistemde öncelikle bu kişilerin parmak izi tanımlaması yapılıyor. Kişi, kaybolmasının ardından kayıp büroya getirildiğinde parmak izi taramasından geçiriliyor. Böylece önceden alınan kayıtla eşleştirme yapılarak bulunan kişinin kimliği belirleniyor ve yakınlarına haber veriliyor.

Proje hakkında bilgi veren Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislerin verdiği yazılı bilgide şunlara yer verildi; “Kendisini ifade edemeyen engelli şahısların ne zorluklar yaşadığı yakınlarıyla irtibat kurulamamasından dolayı mağdur oldukları bilinen bir gerçektir. Kayıp şahıs yakınlarının, kaybolan şahsın kendisinin veya vatandaşlarımızın yardımıyla polise müracaat eden engelli şahısların yakınlarına veya ailesine en kısa sürede ulaşabilmek, kimlik tespiti yapılabilmek adına bu projeye ihtiyaç duyulmuştur.

Parmak izleri ile birlikte kimlik bilgileri, yakınlarının adres ve telefon bilgileri de sisteme girilen Emniyet Genel Müdürlüğünün 2009 yılından bu yana uygulamaya koyduğu Engelli Kayıp Şahıslar Projesi Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünce de başlatılmış olup ikinci çalışmamız Özel Aksek Sevgi Çocukları ÖER Merkezinde devam etmektedir. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmamızın amacı;

Kendini ifade edemeyenler için önemli olduğunu düşünülmektedir. Engelli vatandaşların parmak izlerini alarak onları güvence altına almak kaybolduklarında ailelerine en kısa sürede ulaşarak mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduğumuzu ve onların sıkıntılarına bir nebzede olsa yardımcı olmak için görev yapıyoruz” denildi.