2 dönemdir, 2010 yılından beri Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar  oda başkanlığını yürüten  64 yaşındaki Recep Akkaya,  göreve geldiği günden biri hayali olan “Akhisar Mobilya Kenti” ni gerçekleştirmeden ani ölümü  üyeleri ve Akhisarlıları  üzüntüye boğdu.

Bu gün sabah namazına  için kalktığı anda kalp krizi geçiren Recep Akkaya, yatağının başında hayatını kaybetti.  15 yıl önce 10 yaşındaki oğlu Akın Akkaya’yı trafik kazasında kaybeden  başkan Recep Akkaya, 10 yıl önce açık kalp ameliyatı geçirmişti.

Recep Akkaya için Akhisar Sanayi Sitesinde  Oda Binası önünde bir tören düzenlendi. Burada dualar edildi. Recep Akkaya ile  dedeleri kardeş olan Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı konuşmada, “Recep ağabeyimiz  her kes tarafından sevilen bir kişiydi. Göreve geldiğinden beri  üyeleri için projeler geliştiriyordu. Akhisar Mobilya Kenti projesi için her zaman iştira içindeydik. 2 gün öncede bir toplantı yaptık. O aramızdan ayrıldı. Bizlerin ve üyelerin bu projeyi hayata geçirmek  boynumuzun borcu oldu. Allah rahmet eylesin.” Dedi.

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası 2. Başkanı  Hüseyin Güleç’te “Tüm üyelerimizin ve Akhisarlıların  başı sağ olsun. Onun bıraktığı bayrağı bizler taşıyacağız.  Onun hayali olan Akhisar Mobilya Kenti projesini hayata geçirmek için tüm gücümüzü harcayacağız.  Akhisar Mobilya Kenti’ne  Recep Akkaya Akhisar Mobilyacılar Kenti adını vererek adını da yaşatacağız.” Dedi.

Recep Akkaya’nın cenaze namazı  Yeni Gülruh camiinde kılınan ikindi namazından sonra  Şehir Mezarlığında toprağa verildi.