Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği  şehir merkezindeki Şehit Yüzbaşı  Necdi Şentürk  Parkında,emekçi kadınların haftanın iki günü el emekleri ile yaptıkları eserler ve Gözleme tezgahları arasında  basın açıklaması yaptılar. Yoğun fırtınalı ve soğuk bir havada yapılan basın açıklamasında  yapılan açıklamada, “ 3 yıldır Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar ilçe Müdürlüğüne,  Manisa Büyükşehir belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, “AKHİSAR’DA KADIN SIĞINMA EVİ VE KADIN DANIŞMA MERKEZİ” kurulmazı için başlattığımız imza kampanyası sonucu 4500 imzayı teslim ettik. Akhisar Belediyesine imza kampanyamız sonucu için  randevu talebimiz  bu güne kadar kabul edilmedi ve imzaları teslim almamışlardır. Fakat bu güne kadar müracaat ettiğimiz hiçbir kuruluştan cevap dahi alınmamıştır.” deniyor.

                 Aralarında 100 yaşına merdiven dayamış, öğretmenler yetiştiren Akhisarlıların nerede görürse görsün elini öptüğü emekli öğretmen Nevin Dağlı’nın da bulunduğu  8 Mart Kadın Dayanışma Derneği  başkanı Ayşen  Uçar ve 20 üyesinin takip ettiği basın açıklamasını 2. Başkan  Reyhan Genç Erdoğmuş okudu. Dernek olarak  3 yıldır  Manisa Büyükşehir ve Akhisar Belediyesine, il ve ilçe Aile ve Sosyal  Politikalar Müdürlüklerine Akhisar’da Kadın Sığınma Evi ve Kadın ve Aile Danışma Merkezi açılması için mücadele ettiklerini belirttikleri basın açıklamasında, “ Biz 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği olarak  2016 yılından itibaren  dernek bünyemiz içinde Manisa Barosu kadın ve çocuk hakları komisyonu avukatlarıyla ve toplum sağlığı pisikoloğu ile  danışmanlık hizmeti vermekteyiz.” Basın açıklamasında yerel basın ve sosyal medyada Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı ve AKP Belediye Meclis üyesi adayı olan  Feride Sakarya bu güne kadar yapılan çalışmalara sahip çıktığını belirtilerek, “Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Feride  Sakarya’nın kullandığı üstenci dilden dolayı kınıyor, yoksulların, ötekileştirilmişlerin, ezilen kadınların sorununa sahip çıkmak istiyorsa buyursun yanımızda yer alsın. Nasıl emek vererek toplumsal mücadele verildiğini yaşayarak öğrenebilir.” Deniyor. Basın açıklamasının  son bölümünde, “Tüm Akhisarlı kadınları bu dönemin son belediye meclis toplantısı günü 6 Mart 2019 Çarşamba günü saat 17.00 de Belediye Meclis solunana giderek gurubu bulunan 3 siyasi parti meclis sözcülerine yıllardır sürüncemede kalan Kadın ve Aile Danışma  Merkezi ve Kadın Sığınma evi önerge talebimiz için mücadeleye çağırıyoruz.” Deniyor.

RESİMLERDE MERKEZ PARKTA 8 MART KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİNİN EMEKÇİ KADIRLAR ARASINDA  YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDAN VE EMEKÇİ KADINLARIN YAPTIKLARI SATIŞA SUNULMUŞ EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ.  

AKHİSAR=(DHA)-Haldun AKYÜZ