Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu yıl sonu sergisi Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açılışı yapıldı. Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, kurumu amiri ve müdürlerinin katılımı ile açılışı yapılan sergiler yaklaşık 2 hafta sergilenecek.

Süleyman Erdem, “Halk Eğitim Merkezi ailesi olarak gerek Akhisarlıların ilgi ve yeteneklerini geliştirmek üzere gerek aile bütçelerine katkı sağlamak üzere gerekse iş imkanları sağlayabilmek üzere kurslar düzenliyoruz. Bugün burada gördüğünüz ve daha sonra ki göreceğimiz sergilerde el işi göz nuru ürünlerdir. Bu ürünlerimizi yapan arkadaşlarımıza öncelikle çok teşekkür ediyorum. 

Bugün el sanatları sergimize yaklaşık 112 kurs katıldı ve burada elde edilen ürünler burada sergilenecek. Merkezimize bağlı 112 kursumuzda 2 bin 250 bayan ve 250’ de erkeğe de burada kurs verme imkanı bulduk. Yine bunların dışında toplamda Akhisar genelinde 438 adet kursumuz açılmıştır. Bu kurslarda 6 bin 500 bayan kursiyerimiz 3 bin 500 erkek kursiyerimiz yararlanmıştır. Halk Eğitim Merkezi ailesi adına bu kursları çok önemsiyorum, çünkü burada el emeği göz nuru ürünler var” dedi.

Konuşmaların ardından el emeği göz nuru ürünlerin bulunduğu engelli kursiyerlerin de katılımı ile kurdele kesilerek açıldı. 
(BG-