Egenin en genç muhtarı olarak bilinen Gökçeahmet Mahallesi muhtarı 26 yaşındaki M. Mustafa Özdemir’de Kent Konseyi başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Özdemir; “Öncelikle Size Kent Konseyi nedir kısaca bahsetmek istiyorum. 

Kent Konseyleri belediye kanunun Kent Konseyi yönetmeliğine dayanarak kurulmuş yapılardır. 

Ülkemizde belediye teşkilatının kurulduğu her yerde Kent Konseyi kurulmak zorunda. Özellikle yerel demokrasinin yerleşmesi açısından oldukça önemli görevler üstlenen Kent Konseyleri pek çok yerde başarılı işler yapıyor. Konseyde alınan kararların Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme alınmak zorunda oluşu ile çalışırsa çok önemli katkılar sağlayabilecek bir yapı.


Amacı, kent yaşamında vizyonun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim gibi ilkeleri hayata geçirmektir. 

Akhisar’ımıza daha verimli çalışkan bir Kent Konseyi kazandırmak için bu göreve talip oldum. Hepinizin desteğini bekliyorum.” Dedi.

Öte yandan Kent Konseyi başkanlığına Esnaf Odaları başkanı Hasan Ali Men’in de aday olduğu son güne kadar adayların çıkabileceği öğrenildi.